Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás-csirkés quiche zöldségekkel

Kukoricás-csirkés quiche zöldségekkel
Kukoricás-csirkés quiche zöldségekkel
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy tavalyi (2011. aug. 22) Nők Lapjában találtam, de csak most sütöttem meg. Nálunk annyiban változott a recept, hogy nem került bele padlizsán, újhagyma hiányában salottahagymát használtam, 20 dkg csirkemell került bele, és csöves főtt kukorica helyett csak mirelit kukoricát főztem elő. A végeredmény így is mennyei lett, (hivatásos) szakács férjem is szuperlatívuszokban nyilatkozott róla.:-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítése: a liszthez adjuk a sót, majd elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat, végül apránként hozzáadjuk a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és fél óráig hűtjük. Közben elkészítjük a tölteléket.
  2. A zöldségeket és a húst megmossuk. A hagymát vékonyra karikázzuk, a padlizsánt, a paprikát, a csirkemellet kis kockákra vágjuk. A cukkinit almareszelőn lereszeljük. A kukoricát megfőzzük, majd a szemeket lemorzsoljuk a csőről.
  3. Egy serpenyőt felhevítünk, és az olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemellet, és megpirítjuk. Ezt követően mehetnek bele a zöldségek (a főtt kukoricával együtt), ill. a zúzott fokhagyma is. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk nagyjából 20 perc alatt.
  4. A tojásokat felhabosítjuk, összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a langyosra hűlt zöldségekkel, csirkével.
  5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, majd (pite) formába simítjuk, és villával megszurkáljuk. Sütőpapírt terítünk a tésztára, és sütőbabot/lencsét szórunk rá, és 15 percig elősütjük (így nem púposodik fel). A sütőpapírt és a nehezéket leszedjük, ráöntjük a tölteléket, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal, és további 20 percig sütjük.
  6. Langyosan, hidegen, melegen fogyaszthatjuk, finom kevert zöldsalátával is!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 485
elküldve: 3
receptkönyvben: 143
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Angiebaba

Mióta szakács: 2013.02.14.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos-zöldséges pite, sós pite, kukoricás-csirkehúsos pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

leilalinda
leilalinda / leilalinda Sun, 2014-11-09 15:20

Szia! Nagyon tetszik a recepted és kipróbálnám. De lenne egy kérdésem, a tálat nem kell kikenni semmivel? Nem tapad oda a tészta? (már régóta van quiche tálam, de még sosem használtam...)
Köszi!

487
finomliszt 20 dkg
2 csipet
vaj 10 dkg
víz 5 ek
újhagyma 5 db
padlizsán 1 kis db
pritaminpaprika 1 db
csirkemell filé 10 dkg
cukkini 1 db
olívaolaj 5 ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csöves kukorica 1 db
főzőtejszín 2.5 dl
tojás 2 db
parmezán sajt 5 dkg