Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svájci sajttorta

Svájci sajttorta
Svájci sajttorta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus svájci fogás, igazából jó svájci Gruyer sajtból az igazi. Persze helyettesíthető, de akkor az igazi, ha ízes sajtból készül. Talán emmenháli - parmesán keveréke,  vagy hasonló érett sajt mehet bele (legalább részben).

A permesán ugye kapásból olasz, ennyi a svájciságnak :), de legalább íze lesz tőle!

A "Käsekuchent", pontosabban Wähe-t errefelé ebédre, vacsorára, előételként, stb.  dresszinges fejes salátával  fogyasztják (annak is írom hamarosan a receptjét).

Egy ilyen tepsi 4-6 személyre elég, attól függ, fő vagy mellékfogásként szerepel-e.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. (Villanysütő: 180 fok, legalsó tálca, alsó fűtés, gáztűzhely: közepes láng)
  2. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit egy félkemény tésztává, kerekre nyújtjuk és sütőpapírral kibélelt kerek  tepsibe simítjuk, a szélét a peremhez sodorjuk. A tésztát  villával sűrűn megszurkáljuk.
  3. Egy púpozott evőkanálnyi liszttel megszórjuk a forma alját, majd eloszlatjuk a felületen a reszelt sajtot.
  4. Összekeverjük a tejet,  felvert tojásokat, kicsi sót - a sajt sósságától függően vagy szinte semmi só nem kell bele - vagy akár egy kávéskanálnyi - , borsot, szerecsendiót és egyenletesen beleöntjük ezt is a formába.
  5. Addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Ha túl gyorsan pirul a teteje, mérsékeljük a hőt és fektessünk rá egy papírt. Ha buborékok keletkeznek sütés közben (szoktak), szúrjuk ki villával.
  6. Salátával, valami tartalmasabb leves után, vagy önmagában is kiváló főfogás.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 112
elküldve: 4
receptkönyvben: 145
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sienne

Mióta szakács: 2011.11.13.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: svájci
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Waadtländer Käsekuchen, sajttorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsa131
Ancsa131 Tue, 2014-04-01 13:36

Kedves Sienne!

Köszönöm szépen, hogy megosztottad ezt a receptet! :)
Már régóta nézegettem a Migros-ban ezt a fajta sajttortát, csak kicsit drágállottam.. Tegnap úgy döntöttem, vacsira megsütöm. Néztem svájci oldalon is a receptet, de nagyon megörültem annak, hogy magyarul is rátaláltam! :)
Az eredmény pedig: isteni finom! ;) Tényleg csak ajánlani tudom!
Én ementálival készítettem (ez volt itthon), de gruyère-rel is ki fogom próbálni! ;)

Üdv:
Ancsa

499
finomliszt 20 dkg
0.5 tk
vaj 75 g
víz 5 ek
gruyére sajt 300 g
tojás 3 db
tej 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
finomliszt 1 evőkanál