r
Nosalty Logó

Túrós-spenótos quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicaboca
Túrós-spenótos quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 2777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

feltét

Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    4403 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    8886 micro
Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    170 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.2 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1542 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    17611 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    35543 micro
Összesen 2777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    170 micro
  • Lut-zea
    2352 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

tészta

feltét

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához a margarint elmorzsoljuk a lisztben. Hozzáöntünk kb. 1 dl vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy csipet sót is teszünk bele. Gyorsan összedolgozzuk, majd eltesszük a hűtőbe picit pihenni.
  2. A fagyasztott spenótot feltesszük főni, ízesítjük (itt kerül bele fokhagyma is), megvárjuk, hogy a lehető legtöbb víz elpárologjon és jó sűrű legyen. Közben a sütőt előmelegítjük (180 fok).
  3. A tejszínt kikeverjük egy tojással, sóval, borssal.
  4. A tésztát kinyújtjuk, piteformába (vagy ami épp van) belenyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen.
  5. Az eredeti receptek szerint elő kellene sütni, de én le szoktam ezt egyszerűsíteni, és már ilyenkor megtöltöm. Rákanalazzuk a tésztára a spenótot és a túrót. Ráöntjük a tejszínes keveréket. A tetejét paradicsomkarikákkal díszítjük.
  6. 180 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: kb. 20x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4218
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vicaboca 11 recept

Most barátkozom a spenóttal, ennek örömére készült ez a vacsora....

Hozzávalók

tészta

feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...