r
Nosalty Logó

Spenótos-spárgás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lardee
Spenótos-spárgás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3041 micro
Összesen 464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1054 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6709.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    624 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    2797 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2610 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    868 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1773 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    10028 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21287 micro
Összesen 3245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához valókat összedolgozzuk, majd fél órára - a folpackba tekerve - a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, az olvasztott vajjal kikent tartlett formába tesszük, villával megszurkáljuk, sütőpapírt teszünk a tetejére, és ráöntjük a szárazbabot (a bab nem hagyja, hogy eldeformálódjon a tészta), és betesszük a 200 C-ra melegített sütőbe, kb. 10 perc alatt elősütjük.

Töltelékhez

  1. Amíg sül, összeállítjuk a tölteléket. Kevés olívaolajon megfuttatjuk a kb. 1 cm-es hasábokra vágott zöldspárgát (nem kell hámozni, a fehérrel ellentétben és főzni sem), majd hozzátesszük a bébispenótot. Kicsit átforgatjuk, majd beledobjuk a kockára vagy csíkokra vágott sonkát, és még egy-két percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Majd belekeverjük a tejszínt, a tojást, a reszelt sajtot és a fűszereket.
  2. Ha a tészta elősült, akkor levesszük róla a sütőpapírral együtt a babot (ezt félretesszük kihűlni, és másik alkalommal ismét használhatjuk), és ráöntjük az előkészített folyékony tölteléket.
  3. Az előmelegített 200 C-os sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4991
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szerettem volna quiche-t sütni, de eddig még nem vettem rá magam. Már sajnálom, mert könnyű megcsinálni, hamar megvan és nem macerás. Vettem zöld spárgát is, és nem igazán akartam szétfőzni, volt spenót is... láttam már spenótos quiche receptet, gondoltam nem ronthatom el spenóttal és gépsonkával. Elég jól sikerülhetett, mert nagyon hamar elfogyott. :)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?