Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás baguette

Kukoricás baguette
Kukoricás baguette
115 perc / előkészület: 95 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kukoricás kenyeret még nem próbáltam. Lehet ezt cifrázni fűszerekkel, morzsolt kukoricával, kaliforniai paprikával a belsejében, vagy a tetejére szórt összetört kukorica pehellyel, kukoricadarával. Ki hogyan szereti. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vizet összekeverjük a melasszal (jó cukor is), és belemorzsoljuk az 1 dkg élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Az öregtésztát, a megkelesztett élesztőt, a joghurtot alulra, majd a szilárd összetevőket felülre rakva kenyérsütőbe vagy dagasztógépben 20 percig dagasztjuk a tésztát, aztán 1 órán át kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, átgyúrjuk, hosszúkás kígyóformát gyúrunk belőle, sütőlapra helyezzük, és újabb 20-30 percet kelesztjük.
  4. Ha újra megnőttek, tetejüket bemetszük, lespricceljük langyos vízzel, és sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 993
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, Márton-nap, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonyapelyhes bagett, kukoricalisztes bagett, bagett

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

458
öregtészta 25 dkg
víz 1 dl
joghurt 2 dl
melaszos nádcukor 1 teáskanál
élesztő 1 dkg
2 tk
napraforgó olaj 2 ek
burgonyapehely 4 kávéskanál
aszkorbinsav 1 csipet
sikér 1 ek
kukoricaliszt 10 dkg
durumliszt 10 dkg
kenyérliszt BL80 30 dkg