r
Nosalty Logó

Fokhagymás-bazsalikomos bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Fokhagymás-bazsalikomos bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4382.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    2875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 2469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk egy tálba. Hozzátesszük a tört fokhagymát, a bazsalikomot, az élesztős tejet, a tört burgonyát, az olvasztott vajat, végül hozzáadagoljuk a maradék tejet is, és szép sima tésztát dagasztunk. Lisztezzük, ruhával letakarva kelesztjük a duplájára kb 1 óra alatt.
  3. Mikor megkelt, enyhén lisztezett deszkán 4-5 cipóba osztjuk. Kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, hengert formálva.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Pengével ferdén bevagdossuk. Tojássárgájás vízzel átkenjük.
  5. A sütő legalsó részébe, tűzálló edényben, kevés vizet teszünk (a párától lesz ropogós a héja.) 200 fokon barnára megsütjük, a sütő előmelegítése nélkül.
  6. Ha kihűlt, tetszés szerint kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9756
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Ajánló

Mikor kihűlt, tetszőlegesen kettévágjuk, és bármilyen vajkrémmel vagy mással megkenve kínáljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, ropogós, ízletes bagettet kapunk mindenki örömére. Pengével nagyon szép vágásokat lehet készíteni rá. A tojássárgájába kevés vizet tegyünk, így könnyebb lesz átkenni, és a bagettnak sem árt... Friss élesztővel dogozzunk, langyos helyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek