r
Nosalty Logó

Fokhagymás-bazsalikomos bagett

Iluska
Fokhagymás-bazsalikomos bagett
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

824
Kalória
22g
Fehérje
137g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
46g
Víz
108.2g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4382.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    2875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    411.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 2469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk egy tálba. Hozzátesszük a tört fokhagymát, a bazsalikomot, az élesztős tejet, a tört burgonyát, az olvasztott vajat, végül hozzáadagoljuk a maradék tejet is, és szép sima tésztát dagasztunk. Lisztezzük, ruhával letakarva kelesztjük a duplájára kb 1 óra alatt.
  3. Mikor megkelt, enyhén lisztezett deszkán 4-5 cipóba osztjuk. Kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, hengert formálva.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Pengével ferdén bevagdossuk. Tojássárgájás vízzel átkenjük.
  5. A sütő legalsó részébe, tűzálló edényben, kevés vizet teszünk (a párától lesz ropogós a héja.) 200 fokon barnára megsütjük, a sütő előmelegítése nélkül.
  6. Ha kihűlt, tetszés szerint kínáljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Finom, ropogós, ízletes bagettet kapunk mindenki örömére. Pengével nagyon szép vágásokat lehet készíteni rá. A tojássárgájába kevés vizet tegyünk, így könnyebb lesz átkenni, és a bagettnak sem árt... Friss élesztővel dogozzunk, langyos helyen.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...