r
Nosalty Logó

Gluténmentes bagettek

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lillus-M
Gluténmentes bagettek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
kenyérsütő
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2341 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2489.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    2404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4978.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    4808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2341 kcal
  • 2% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mérjük ki a vizet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt.
  2. Közben kimérjük a dagasztógépbe a lisztet (először a pelyhet és puffasztott amarántot teszem a keverőedénybe, majd ehhez adom a lisztet, hogy az egész összesen legyen 610 g), a lisztbe beletesszük a sót.
  3. Ha az élesztő jól felfutott, a liszthez öntjük, és géppel megdagasztjuk a tésztát.
  4. A legvégén hozzáadunk 2 ek étolajat.
  5. A bagettsütőbe kiosztjuk a tésztát, majd fél órára langyos sütőbe toljuk kelni.
  6. Ha megkelt, a tetejét tojással megkenjük, és fél órát sütjük 210 fokon, alsó-felső sütéssel.
  7. Ha kivettük a sütőből, olajos ecsettel megkenjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14080
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 11.

Ajánló

Bagettsütő nélkül is elkészíthető, bár akkor formája nem lesz ennyire tetszetős, kissé szétterül. Én beruháztam 2 db bagettsütőre, így egyszerre 18 darab bagettet tudok megsütni egy sütőmelegítéssel és egy koszolással.  A bagettsütőt kibélelem egy sütőpapírral, így sütés után nem kell a tisztogatásával bajlódni. Hogy a bagettek egyforma méretűek legyenek, mérlegre helyezem a tésztával a keverőedényt, és kb 65 grammnyi tésztakupacokat halmozok egyforma távolságra a sütőformába. Természetesen hosszú bagett is készíthető, ehhez a tésztát osszuk 6 részre. Akinek egy bagettsütő formája van, az fele adag tésztával dolgozzon. Sajnos a gluténmentes kenyerek állaga állás közben gyorsan romlik (bár ez a bagett még másnap is egészen elfogadható), ezért én a fagyasztóban tárolom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lillus-M 19 recept

Ezt a bagettet három naponta sütöm, már jó ideje. Ha belejön az ember pikk-pakk elkészíthető, nagyon finom péksütit tudunk varázsolni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek