r
Nosalty Logó

Ropogós bagett aszalt paradicsommal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Ropogós bagett aszalt paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 727 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2179 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 217 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2235.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20656 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 727 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6707 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    4822 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    61968 micro
  • Lut-zea
    2006 micro
Összesen 2179 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6154 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a vízzel, a sóval és az élesztővel. Megdagasztjuk a tésztát (én kenyérsütőgéppel dagasztom, de természetesen lehet kézzel is), amikor már kezd összeállni a tészta, adjuk hozzá az apróra vágott szárított paradicsomot.
  2. Kilisztezett tálba 1 órára meleg helyre tesszük. Letakarva kelesztjük.
  3. Három darabra vágjuk a tésztát, és tésztalabdává formázzuk őket, majd ismét letakarva 15 percig pihentetjük.
  4. A pihentetés után megfordítjuk, négyszögletes alakúra igazítjuk (vigyázzunk, hogy ne nyomkodjuk ki belőle a levegőt). A tőlünk távolabb eső felét behajtjuk, majd lenyomkodjuk. Megfordítjuk, majd a másik felét is behajtjuk és lenyomkodjuk.
  5. Majd egyik kezünk hüvelykujját középre rakjuk, a másik kezünkkel megfogjuk a tészta csücskét, és ráhajtjuk. Így végig menve a tésztán középen lesz egy kis mélyedés (emiatt fogja megtartani a formáját sütéskor). Majd középről kifelé haladva bagett alakúra nyújtjuk/sodorjuk a tésztát.
  6. A csíkkal felfelé kilisztezett konyharuhára tesszük kelni, a bagett mellé felhajtunk egy kis részt a konyharuhából, majd mellé tesszük a másik megformázott bagettet. Így a bagettek nem érnek össze, ugyanakkor megtartják a formájukat, nem fognak ellaposodni kelés közben. Sütéskor majd ez a vonal fog lefelé kerülni.
  7. Háromnegyed órát tovább pihentetjük a bagetteket.
  8. A sütőt előmelegítjük 250 fokra, amibe beletesszük a tepsit is, hogy átmelegedjen, a sütő aljába egy kisebb tepsibe vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen sütés közben.
  9. Amikor előmelegedett a sütő, kivesszük a tepsit, és óvatosan ráhelyezzük a bagetteket a vonallal lefelé. Éles késsel vagy pengével bevágjuk őket, majd gyorsan visszatesszük a sütőbe. Kb. 15 percig süssük, és kb a sütés vége előtt 5 perccel támasszuk ki a sütő ajtaját, hogy a keletkezett gőz eltávozzon.
  10. Miután kivettük őket a sütőből, rácson hagyjuk kihűlni, és kevés vízzel spricceljük le.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 727
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 13.

Receptkategóriák

Az eredeti recept BL80-as kenyérlisztet ír, de kipróbáltam finomliszttel, és ugyanolyan finom és ropogós. Nagyon egyszerű elkészíteni! Kb. 3 db 300 g-os bagett jön ki ebből a mennyiségből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek