r
Nosalty Logó

Krumplis-zöldséges gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Krumplis-zöldséges gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    4317 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7785 micro
Összesen 503 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2041.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    559 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    17268 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31141 micro
Összesen 2013 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    1504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2713 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hámozott, főtt, tört burgonyát, a lisztet, a tojást, a sót és az apróra vágott sóskát, valamint a felreszelt répát összedolgozzuk.
  2. Gombócokat formázunk belőle, és bő, sós forró vízben kifőzzük.
  3. Amikor a víz felszínére feljönnek a gombócok, még néhány percig főzzük, majd leszűrjük, és olvasztott vajjal meglocsoljuk.
  4. Tetejére vajon vagy olívaolajon megpároljuk az előzőleg leforrázott, majd leszűrt spenótot, amihez egy gerezd zúzott fokhagymát, sót, bazsalikomot, borsot teszünk.
  5. Reszelhetünk a tetejére sajtot, vagy akár tejszínnel készítjük el a spenótot.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8126
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Ajánló

Sajtmártással vagy pestóval tálalva is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis-zöldséges gombóc
Veres Mari 44 recept

Nemcsak sóska és sárgarépa, hanem másféle zöldség is beledolgozható a tésztába.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...