Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gnocchi sajtmártással

Gnocchi sajtmártással
Gnocchi sajtmártással
50 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első házilag gyártott gnocchi-ja :-) alakilag kissé nyomottra sikeredett. De állagra,ízre állítólag nagyon jó lett. Kicsit melós az ügy, de megéri.Kisebb adagokban főztem meg, hogy ne ragadjon össze.

hozzávalók / 4 adag

A gnocchihoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A gnocchihoz megfőzzük a burgonyát héjában, melegen megpucoljuk, összetörjük, majd gyúródeszkán szétterítjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A hozzávalókkal összegyúrjuk, majd hüvelykujjnyi hurkákat sodrunk belőle.
  3. Kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, villával megcsíkozzuk.
  4. Lobogó vízben megfőzzük, akkor jó, ha feljön a víz a tetejére a tészta, leszűrhetjük.
  5. Kevés olajra szedjük rá melegen.
  6. A mártáshoz felolvasztjuk a sajtokat a tejszínben és megfűszerezzük.
  7. A gnocchira locsoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 454
elküldve: 2
receptkönyvben: 195
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi gnocchi sajtmártással, sajtszószos gnocchi házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

945
burgonya 1 kg
tojás 1 db
finomliszt 30 dkg
vaj 5 dkg
búzadara 2 evőkanál
2 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
főzőtejszín 500 ml
kockasajt 140 g
füstölt sajt 10 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd