Krumplis tészta 3.
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
58g csuszatészta216 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
75 kcal
-
20g bacon79 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
481
Kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
350g csuszatészta1299 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
120g bacon472 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2889
Kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
20.5g csuszatészta76 kcal
-
58.5g burgonya34 kcal
-
10.5g vöröshagyma4 kcal
-
2.9g mangalica zsír26 kcal
-
7g bacon28 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0.5g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
169
Kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 138.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
481
Kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 101.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3256.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 404 mg
-
Foszfor 1361 mg
-
Nátrium 979 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 832 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 977 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2102 micro
-
β-crypt 495 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1653 micro
Összesen
2889
Kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
169
Kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
5 dkg mangalica zsír
-
2 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és megfőzzük sós vízben, ha kész, leöntjük róla a vizet, félretesszük.
- A tésztát is megfőzzük sós vízben, amikor kész, azt is lecsepegtetjük, és félretesszük.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt.
- Amikor a zsír sisteregni kezd, beledobjuk a kockákra vágottbacont, és zsírjára sütjük.
- Ezután rádobjuk a vöröshagymát, pár percig fedő alatt dinszteljük, majd a fedőt levéve aranysárgára pirítjuk.
- Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, és jól elkeverjük.
- Ezután hozzáadjuk a darált pirospaprikát is, és azt is elkeverjük.
- Amikor készen vagyunk vele, ráöntjük a főtt burgonyára, összekavarjuk jól, s közben a burgonyát egy fakanállal összetörjük /nekrumplitörővel!/, de ne massza-szerűre, hanem nagyobb darabosra. A puhábbak úgyis pépesebbek lesznek, viszont a keményebbek darabosabbak maradnak, s ettől a tésztán is lesz krumplis bevonat, de lesznek benne finom krumplidarabok is.
- Amikor megvagyunk, hozzákeverjük a tésztát is lazán, hogy az ne törjön össze.
- Ízlés szerint megborsozzuk őrölt színesborssal, ha kell, még utánasózunk, és tálalhatjuk is.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 804
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 166154
- Feltöltés dátuma: 2009. április 15.
Ajánló
Ajánlunk hozzá finom savanyúságokat, csemege-, vagy kovászos uborkát, gyöngyhagymát, vagy bármit. Ki mit szeret.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Kicsit szokatlannak tűnhet, hogy ennyire külön-külön készítünk el mindent, de ez azért alakult ki, mert így nem lesz ázottas jellege a tésztának és a krumplinak, sokkal karakteresebb lesz az íze, amit a füstölt bacon csak tovább emel, valamint a paprikás szaft színe sem vész el, mert a paprika nem lúgozódik ki a víztől és gyönyörű étvágygerjesztő piros marad. A gyerkőcnél nálunk ez az étel a Top 5-ben van... :)
Hozzászólások (28)
Igy keszitem el en is,csak bacont nem tettem ra meg,de ugy is kiprobalom majd!Nekem az volt a meglepi,hogy van aki nem onti le a burgonyarol a vizet!
Én így szeretem.Gyerekeim is.A párom pár éve panaszkodik, hogy ne tegyek bele paradicsomot, vöröshagymát se, mert ég a gyomra,s?t,néha feldobtam pici fokhagymával, na azt se lehet.Pedig így szép és ha szép, akkor van gusztusod enni, és tudod hogy fincsi is lehet, és jó étvággyal kezded el az evést.Én sajna a zsír melegítése után, pirospaprikát dobok rá, majd a sós vízben f?tt burgonyát összetörve átkavarom, a sós-olajos vízben f?tt kockatésztát összekeverem.És ennyi.Ha másként van, sajna nem tehetem össze a kett?t.Fura mi?Pedig azel?tt nem voltak ilyen gondok.hm.......
Nagyon finom, és nagyon könny? elkészíteni, ráadásul seperc alatt! :) Én szoktam hozzárakni apróra vágott pulykát/csirkét amit a hagymával összepirítok bacon helyett, és úgy is nagyon fincsi.
ez recept még jobban tetszik. ma ez lesz az ebéd. köszi a receptet
Kedves Bérces Zsolt! Örülök, hogy így elcsábított a mi krumplis tésztánk, remélem ízlik majd! A legjobbakat: Mrs Smith
Nagyon finom lett!! Ma készítettem el ebédre! Köszi
Egészségedre kedves Szilvana! A legjobbakat: Mrs Smith
Én nem f?zöm meg el?re a krumplit, hanem egyb?l a pörkölt alapra, apróra vágva, csupán nagyon kevés vízzel. Persze s?r?n kell kevergetni. Ha megf?tt, kicsit összetöröm, vagy fakanállal jól elkeverem és erre öntöm a kif?zött tésztát. Szerintem így jobb és egyszer?bb.
Úgyan igy készítem én is csak azzal a külömbséggel hogy nem töröm össze a krumplit,jól apróra vágom !
Kedves Tami78! igen, úgy is finom, mi is csak kissé törjük - jórészt darabos - az a kicsi ami meg törve van - rátapad a tésztára... A legjobbakat: Mrs Smith
Hát kedves egészségedre! :) Ahány ház annyi szokás... A legjobbakat: Mrs Smith
Többször próbálkoztam már krumplis tésztát csinálni, hiszen olcsó és finom ételr?l van szó, de eddig sajnos sosem az elvárt ízt kaptam, de végre eljött a nap! Nagyon finom, köszönöm a receptet.
Kedves antizsirk! Nagyon örülök, hogy ráéreztél arra amit mi értünk különbségnek ezen kissé bonyolultabb eljárás alatt...megéri a fáradozást! :) Köszönöm a kedves visszajelzésedet! A legjobbakat: Mrs Smith
szia. Mindig tanul az ember.Köszi a receptet. Kné
Kedves egészségedre! Remélem ízleni fog majd! :) A legjobbakat: Mrs Smith
Jó a recept,gratulálok!Backon helyett ajánlom a kolozsvári szalonnát.
Kedves Tarackos! Igen! Helyes az észrevétel, a kolozsvári szalonnával isteni! :) A legjobbakat: Mrs Smith
Ugyanígy szoktam én is :) Pont ez lesz ma a vacsi :)
:))) Egészségetekre! :) A legjobbakat: Mrs Smith
Én is így szoktam. Csak bacon nélkül. Ki lesz próbálva:) Köszi
Finom kissé füstöltes ízt ad neki...hát még ha egy kicsi füstölt piros paprikát is rak bele az ember...:))) A legjobbakat: Mrs Smith
Én ennél egyszerübben készitem. paprikás krumpli készitek. amit kissé darabosra török, beleforgatom a keményre f?zött, durum búzából készült tésztát, kissé összesütöm és káposzta, vagy fejes salátával tálalom.
Kedves okosnagyi...nálam nem az egyszer?ség a lényeg...:))) az íz különbsége ezekben a plusz dolgokban rejlik...:)) A legjobbakat: Mrs Smith
Eddig csak hallottam,hogy milyen finom ez az étel,valamiért nem készitettem el,hát valóban finom és aki megkóstolta mindenkinek izlett.Köszi a receptet.Üdv,benari
Kedves benari! Nagyon örülök, hogy ízlett neked ez a változat! :) A legjobbakat: Mrs Smith
Hát azért jobb, ha krumplit nem külön f?zzük, hanem a hagymás, paprikás, szalonnás ( borsikaf?, bors, kevés köménymag) lében puhítjuk! Kerülném az új krumplit, a tavalyiból sokkal jobb lesz.
Ahány ház, annyi szokás...:))) A legjobbakat : Mrs Smith
ma elkészítem a páromnak egy kis házi kovi ubival tálalva :) köszönöm a receptet.
Kedves meamano! Örülünk, hogy ízlett, kedves egészségetekre! :) Mi is ma készítettük el.. A legjobbakat: Mrs Smith
Kedves Mrs Smith.Kis eltérésekkel én is hasonló módón készítem el. Én alapból mangalica füstölt sima szalonnát sütök ki,majd kiszedem a pörcöket,erre megy rá a hagyma,majd az apróra vágott nyers krumpli. Ezt jól átpiríom/odakapatom/ majd pici vízzel átpuhítom. Innent?l ugyan az az ízesítés,só-bors..stb. És most jön a csattanó:Nógrádban nem savanyúval,hanem jól megtejfölözve fogyasztják. Próbáljátok ki 1x így is nagyon fincsi. Üdv Gabi