Nosalty Logó

Krumplis tészta 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Krumplis tészta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 481 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2889 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 481 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3256.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    832 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    977 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2102 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1653 micro
Összesen 2889 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és megfőzzük sós vízben, ha kész, leöntjük róla a vizet, félretesszük.
  2. A tésztát is megfőzzük sós vízben, amikor kész, azt is lecsepegtetjük, és félretesszük.
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt.
  4. Amikor a zsír sisteregni kezd, beledobjuk a kockákra vágottbacont, és zsírjára sütjük.
  5. Ezután rádobjuk a vöröshagymát, pár percig fedő alatt dinszteljük, majd a fedőt levéve aranysárgára pirítjuk.
  6. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, és jól elkeverjük.
  7. Ezután hozzáadjuk a darált pirospaprikát is, és azt is elkeverjük.
  8. Amikor készen vagyunk vele, ráöntjük a főtt burgonyára, összekavarjuk jól, s közben a burgonyát egy fakanállal összetörjük /nekrumplitörővel!/, de ne massza-szerűre, hanem nagyobb darabosra. A puhábbak úgyis pépesebbek lesznek, viszont a keményebbek darabosabbak maradnak, s ettől a tésztán is lesz krumplis bevonat, de lesznek benne finom krumplidarabok is.
  9. Amikor megvagyunk, hozzákeverjük a tésztát is lazán, hogy az ne törjön össze.
  10. Ízlés szerint megborsozzuk őrölt színesborssal, ha kell, még utánasózunk, és tálalhatjuk is.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 138
  • Össznézettség: 161973
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 15.

Ajánló

Ajánlunk hozzá finom savanyúságokat, csemege-, vagy kovászos uborkát, gyöngyhagymát, vagy bármit. Ki mit szeret.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kicsit szokatlannak tűnhet, hogy ennyire külön-külön készítünk el mindent, de ez azért alakult ki, mert így nem lesz ázottas jellege a tésztának és a krumplinak, sokkal karakteresebb lesz az íze, amit a füstölt bacon csak tovább emel, valamint a paprikás szaft színe sem vész el, mert a paprika nem lúgozódik ki a víztől és gyönyörű étvágygerjesztő piros marad. A gyerkőcnél nálunk ez az étel a Top 5-ben van... :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

  Igy keszitem el en is,csak bacont nem tettem ra meg,de ugy is kiprobalom majd!Nekem az volt a meglepi,hogy van aki nem onti le a burgonyarol a vizet!

Éva-Anyóca

Én így szeretem.Gyerekeim is.A párom pár éve panaszkodik, hogy ne tegyek bele paradicsomot, vöröshagymát se, mert ég a gyomra,s?t,néha feldobtam pici fokhagymával, na azt se lehet.Pedig így szép és ha szép, akkor van gusztusod enni, és tudod hogy fincsi is lehet, és jó étvággyal kezded el az evést.Én sajna a zsír melegítése után, pirospaprikát dobok rá, majd a sós vízben f?tt burgonyát összetörve átkavarom, a sós-olajos vízben f?tt kockatésztát összekeverem.És ennyi.Ha másként van, sajna nem tehetem össze a kett?t.Fura mi?Pedig azel?tt nem voltak ilyen gondok.hm.......

Törölt felhasználó

Nagyon finom, és nagyon könny? elkészíteni, ráadásul seperc alatt! :) Én szoktam hozzárakni apróra vágott pulykát/csirkét amit a hagymával összepirítok bacon helyett, és úgy is nagyon fincsi.

Bérces Zsolt

ez recept még jobban tetszik. ma ez lesz az ebéd. köszi a receptet

Törölt felhasználó

Kedves Bérces Zsolt! Örülök, hogy így elcsábított a mi krumplis tésztánk, remélem ízlik majd! A legjobbakat: Mrs Smith

szilvana

Nagyon finom lett!! Ma készítettem el ebédre! Köszi

Törölt felhasználó

Egészségedre kedves Szilvana! A legjobbakat: Mrs Smith

Jolán

Én nem f?zöm meg el?re a krumplit, hanem egyb?l a pörkölt alapra, apróra vágva, csupán nagyon kevés vízzel. Persze s?r?n kell kevergetni. Ha megf?tt, kicsit összetöröm, vagy fakanállal jól elkeverem és erre öntöm a kif?zött tésztát. Szerintem így jobb és egyszer?bb.

Törölt felhasználó

Úgyan igy készítem én is csak azzal a külömbséggel hogy nem töröm össze a krumplit,jól apróra vágom !

Törölt felhasználó

Kedves Tami78! igen, úgy is finom, mi is csak kissé törjük - jórészt darabos - az a kicsi ami meg törve van - rátapad a tésztára... A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Hát kedves egészségedre! :) Ahány ház annyi szokás... A legjobbakat: Mrs Smith

anitzsirk

Többször próbálkoztam már krumplis tésztát csinálni, hiszen olcsó és finom ételr?l van szó, de eddig sajnos sosem az elvárt ízt kaptam, de végre eljött a nap! Nagyon finom, köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves antizsirk! Nagyon örülök, hogy ráéreztél arra amit mi értünk különbségnek ezen kissé bonyolultabb eljárás alatt...megéri a fáradozást! :) Köszönöm a kedves visszajelzésedet! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

szia. Mindig tanul az ember.Köszi a receptet. Kné

Törölt felhasználó

Kedves egészségedre! Remélem ízleni fog majd! :) A legjobbakat: Mrs Smith

Tarackos

Jó a recept,gratulálok!Backon helyett ajánlom a kolozsvári szalonnát.

Törölt felhasználó

Kedves Tarackos! Igen! Helyes az észrevétel, a kolozsvári szalonnával isteni! :) A legjobbakat: Mrs Smith

Somogyi Kinga

Ugyanígy szoktam én is :) Pont ez lesz ma a vacsi :)

Törölt felhasználó

:))) Egészségetekre! :) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Én is így szoktam. Csak bacon nélkül. Ki lesz próbálva:) Köszi

Törölt felhasználó

Finom kissé füstöltes ízt ad neki...hát még ha egy kicsi füstölt piros paprikát is rak bele az ember...:))) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Én ennél egyszerübben készitem. paprikás krumpli készitek. amit kissé darabosra török, beleforgatom a keményre f?zött, durum búzából készült tésztát, kissé összesütöm és káposzta, vagy fejes salátával tálalom.

Törölt felhasználó

Kedves okosnagyi...nálam nem az egyszer?ség a lényeg...:))) az íz különbsége ezekben a plusz dolgokban rejlik...:)) A legjobbakat: Mrs Smith

benari

Eddig csak hallottam,hogy milyen finom ez az étel,valamiért nem készitettem el,hát valóban finom és aki megkóstolta mindenkinek izlett.Köszi a receptet.Üdv,benari

Törölt felhasználó

Kedves benari! Nagyon örülök, hogy ízlett neked ez a változat! :) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Hát azért jobb, ha krumplit nem külön f?zzük, hanem a hagymás, paprikás, szalonnás ( borsikaf?, bors, kevés köménymag) lében puhítjuk! Kerülném az új krumplit, a tavalyiból sokkal jobb lesz.

Törölt felhasználó

Ahány ház, annyi szokás...:))) A legjobbakat : Mrs Smith

Törölt felhasználó

ma elkészítem a páromnak egy kis házi kovi ubival tálalva :) köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves meamano! Örülünk, hogy ízlett, kedves egészségetekre! :) Mi is ma készítettük el.. A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Mrs Smith.Kis eltérésekkel én is hasonló módón készítem el. Én alapból mangalica füstölt sima szalonnát sütök ki,majd kiszedem a pörcöket,erre megy rá a hagyma,majd az apróra vágott nyers krumpli. Ezt jól átpiríom/odakapatom/ majd pici vízzel átpuhítom. Innent?l ugyan az az ízesítés,só-bors..stb. És most jön a csattanó:Nógrádban nem savanyúval,hanem jól megtejfölözve fogyasztják. Próbáljátok ki 1x így is nagyon fincsi. Üdv Gabi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.