Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis tészta Vicikó konyhájából

Krumplis tészta Vicikó konyhájából
Krumplis tészta Vicikó konyhájából
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyiféleképp készítjük ezt a hagyományos tésztánkat is. Én így csinálom, így tanultam. Igaz Nagymamámnál elképzelhetetlen lett volna a bolti száraztészta. De mentségemre legyen mondva, hogy ez is házi, igazi jó tészta, a készítőt is ismerjük, nála vagy a piacon vesszük. És ez csuszatészta, amit összetörök apróbbra, mert szerintem finomabb.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük, és leöntjük róla a vizet.
  2. A hagymát a megforrósított olajban üvegesre sütjük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
  3. Krumplinyomóval kissé megtörjük a krumplit, de nem teljesen, majd a paprikás hagymához adjuk. Jól összekeverjük.
  4. Ezalatt kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és a paprikás krumplipüréhez adjuk. Lazán kevergetve összeforgatjuk, hogy mindenhol találkozzanak egymással.
  5. Rögtön, melegében el is kezdjük eszegetni.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 26 112
elküldve: 7
receptkönyvben: 299
elkészítve: 20/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

grenadír marsch, gránátos kocka, grenadírmars

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Fri, 2017-10-06 18:37

A nagymamánál ugyanúgy elképzelhetetlen lett volna a só (tengeri)
Kérdezném Vicikót, vagy bárki más hozzáértőt, (mert, nekem fogalmam sincs) mi a különbség a tengeri só és a másik között
Ha teszek az ételbe borsot, esetleg más fűszert, hogy érezhetem ki a tengeri, esetleg más só ízét

Gyermely2009
Gyermely2009 Wed, 2013-01-09 22:17

Kedves bbanya !A nyers krumpliból való készítési mód miatt nézegetem, olvasom a krumplis tészta recepteket. Valahol ettem egyszer krumplis tésztát, ahol a háziasszony nyersen reszelte le a krumplit, de nem emlékeztem pontosan , hogy a továbbiakban hogy készült el az étel. Arra viszont jól emlékszem, hogy a tészta nagyon finom, különleges ízű volt.Örülök hogy sikerült rálelnem hozzászólásodra! Köszönöm, üdv.:Éva

Lokin
Lokin Mon, 2012-07-23 12:26

elkészítettem, finom lett, bár nekem a 300 gr. tészta nagyon sok, csak a felét használtam fel, a másik feléből meg csináltam diós tésztát :-) üdv

bbanya
bbanya Fri, 2012-03-23 14:04

Egy javaslat, kipróbálásra! Én a krumplit nagyon vékonyra és nagyon apró kockákra vágom. Zsíron - bocsi, de én az olajat nem nagyon szeretem, de lehet olajon is - fedő alatt addig párolom lassú tűzön, amíg a krumpli a saját levében megpuhul. Összehasonlíthatatlanul jobb az íze, mint a vízben főtt krumplinak. Persze ez csak akkor jó, ha az embernek van ideje kivárni míg megpuhul. De érdemes kipróbálni!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Fri, 2012-03-23 12:03

Jól néz ki!!!lehet csinálok is:))én mindig egy kis füstölt szalonnát pirítok alá meg teszek bele egy gerezd szétnyomott fokhagymát is:))ecetes paprikával.....nyammmmmmmmm:)

csorsi17
csorsi17 Thu, 2012-03-22 17:13

Jól néz ki.:) Mi még meg szoktuk sütni tepsiben utolsó lépésként és nagyon finom ropogós lesz a teteje.:)

695
burgonya 60 dkg
olívaolaj 8 ek
vöröshagyma 130 g
fűszerpaprika 5 tk
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
csuszatészta 300 g