Nosalty Logó

Krumplis tészta Vicikó konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vicikó
Krumplis tészta Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 692 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2073 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 692 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2073 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük, és leöntjük róla a vizet.
  2. A hagymát a megforrósított olajban üvegesre sütjük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
  3. Krumplinyomóval kissé megtörjük a krumplit, de nem teljesen,majd a paprikás hagymához adjuk. Jól összekeverjük.
  4. Ezalatt kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és a paprikás krumplipüréhez adjuk. Lazán kevergetve összeforgatjuk, hogy mindenhol találkozzanak egymással.
  5. Rögtön, melegében el is kezdjük eszegetni.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 36455
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Annyiféleképp készítjük ezt a hagyományos tésztánkat is. Én így csinálom, így tanultam. Igaz Nagymamámnál elképzelhetetlen lett volna a bolti száraztészta. De mentségemre legyen mondva, hogy ez is házi, igazi jó tészta, a készítőt is ismerjük, nála vagy a piacon vesszük. És ez csuszatészta, amit összetörök apróbbra, mert szerintem finomabb.

Hozzászólások

witch

Nagyon gusztusos! Latszik, hogy hazi a teszta. :)

csorsi17

Jól néz ki.:) Mi még meg szoktuk sütni tepsiben utolsó lépésként és nagyon finom ropogós lesz a teteje.:)

nekemannyima

Jól néz ki!!!lehet csinálok is:))én mindig egy kis füstölt szalonnát pirítok alá meg teszek bele egy gerezd szétnyomott fokhagymát is:))ecetes paprikával.....nyammmmmmmmm:)

Törölt felhasználó

Egy javaslat, kipróbálásra! Én a krumplit nagyon vékonyra és nagyon apró kockákra vágom. Zsíron - bocsi, de én az olajat nem nagyon szeretem, de lehet olajon is - fed? alatt addig párolom lassú t?zön, amíg a krumpli a saját levében megpuhul. Összehasonlíthatatlanul jobb az íze, mint a vízben f?tt krumplinak. Persze ez csak akkor jó, ha az embernek van ideje kivárni míg megpuhul. De érdemes kipróbálni!

Törölt felhasználó

elkészítettem, finom lett, bár nekem a 300 gr. tészta nagyon sok, csak a felét használtam fel, a másik feléb?l meg csináltam diós tésztát :-) üdv

Gyermely2009

Kedves bbanya !A nyers krumpliból való készítési mód miatt nézegetem, olvasom a krumplis tészta recepteket. Valahol ettem egyszer krumplis tésztát, ahol a háziasszony nyersen reszelte le a krumplit, de nem emlékeztem pontosan , hogy a továbbiakban hogy készült el az étel. Arra viszont jól emlékszem, hogy a tészta nagyon finom, különleges íz? volt.Örülök hogy sikerült rálelnem hozzászólásodra! Köszönöm, üdv.:Éva

terranova56

A nagymamánál ugyanúgy elképzelhetetlen lett volna a só (tengeri) Kérdezném Vicikót, vagy bárki más hozzáért?t, (mert, nekem fogalmam sincs) mi a különbség a tengeri só és a másik között Ha teszek az ételbe borsot, esetleg más f?szert, hogy érezhetem ki a tengeri, esetleg más só ízét

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek