Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Slambuc avagy lebbencs Balla mama módra

Slambuc avagy lebbencs Balla mama módra
Slambuc avagy lebbencs Balla mama módra
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most megtudhatjuk, Balla mama hogyan készíti az egyik kedvenc ételét, a slambucot!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hozzávalók közül a tojásból és a lisztből kemény tésztát gyúrunk, majd egy házi nyújtógép segítségével elnyújtjuk, és konyharuhára vagy abroszra helyezve 2-3 nap alatt kiszárítjuk, majd tetszőleges méretű darabokra törjük a lebbencs tésztát.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban felrakjuk sülni. Amikor pirosra sült, kiszedjük, félrerakjuk.
  3. A zsírba beleszórjuk az apróra vágott (vagy lereszelt) hagymát, fűszerpaprikát, és belerakjuk a tésztát is, majd átkavarva lepirítjuk a lebbencset.
  4. Hozzáadjuk az egyenlő szeletekre vágott, megtisztított krumplit, felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje, és közepes lángon főzzük, amíg a vize el nem fő, és a krumpli meg nem puhul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 071
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
961 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lebbencs tészta szalonnával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

868
tojás 5 db
finomliszt 50 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
burgonya 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 5 dl