Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplipürés kifli

Krumplipürés kifli
Krumplipürés kifli
23 perc / előkészület: 10 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi más lenne a story, mint hogy elfogyott a kenyerünk, én előkaptam kedvenc játékszereimet (író, tang zhong, tönkölyliszt), és sütöttem. Torma kedvesen csak Tang Zhongnénak hív. De a jó hír, hogy mindig lehet variálni evvel a kevés alapanyaggal is a mindennapi kenyéren, hisz most is került bele jó vajas-zelleres krumplipüré, melynek ebből adódó lágyságát a teljes kiőrlésű liszt egyensúlyozza ki. Kiemelhetném még az író és az "uram" által nyújtott, hosszan friss és lágynak megmaradó tésztát. A kifli most 3 napos, és még mindig puha. Kell ennél többet kínálgatni kis kedvenceimet? Szerintem nem. Aki nem hiszi, járjon utána.

hozzávalók / 6 adag

Tang zhong

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1,2 dl hideg vízben 2 ek tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használunk a tésztához.

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra futtatjuk fel.
  2. Az összes többi hozzávalóval ezt is a kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztó programra kapcsolunk (annyiszor írtam ezt már le, pedig mindig mást sütök).
  3. A megkelt (azért elég lágy) tésztát alaposan lisztezett deszkára borítjuk, áthajtogatjuk finoman, majd elosztjuk 12 részre.
  4. Az egyes tésztadarabokat lisztezett kézzel szétlapogatjuk nagyjából téglalap alakúra (persze nem törekedtem a tökéletességre), és aztán felsodorjuk.
  5. A kifliket bagett sütőbe fektetjük, és a tetejüket megkenjük egy kevés vízzel elkevert íróval, majd a tetejükön néhány (nem túl sikeres) sekély vágást ejtünk (ez nekem nem megy másként).
  6. 25-30 perces újrakelesztés után a 250 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 12-13 perc alatt megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 717
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: édes leveles, croissant, pita, hamburger-buci, zsemle, buci, burek, perec, bagel, briós

egyéb elnevezések

zelleres krumplipürés kifli, burgonyás kifli, kifli tang zhonggal és krumplipürével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-01-04 17:12

Szia Torma!

Boldog új évet kívánok!!! Pékné, ha beindul. Az időjárás és a konyhai hőmérséklet zordsága miatt nem sütök most kovászost (csak tésztához használom), de azért nevelgetem, ápolgatom őket. Most az egyszerű, de biztos módszert alkalmazom és nagyon várom már a tavaszt. Millió puszi: Tné, Éva

Torma
Torma / Torma Fri, 2014-01-03 11:57

Mint a mesében, ezek olyanok Vasska :)))
Jót nevettem; Újévi jókivansagaim MINDEN jóval, puszi, Torma :)

471
víz 1.2 dl
tönkölybúza liszt 2 evőkanál
tej 1 dl
író 2 dl
burgonyapüré 30 dkg
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
1 ek
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
tönkölybúza liszt 50 dkg