r
Nosalty Logó

Joghurtos kiflik

Fahéj
Joghurtos kiflik
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

623
Kalória
16.5g
Fehérje
105.4g
Szénhidrát
14g
Zsír
76.2g
Víz
35g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3468.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    1739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, a lisztből 2 ek-lal kiveszünk, és a tejhez keverjük az élesztővel együtt. Hagyjuk felfutni ezt az egyszerű kovászt.
  2. A langyos lisztbe keverjük a sót, a megkelt kovászt, a meglangyosított joghurtot, majd a felolvasztott vajat. Jól kidagasztjuk, hogy fényes, homogén és közepesen lágy legyen.
  3. Azonnal két részre szedjük a tésztát, két 25-30 cm-es kört nyújtunk, amiket 6-6 cikkre vágunk. A körcikkeket lazán kiflivé sodorjuk, és tepsire rakjuk.
  4. Letakarva kelesztjük fél órát. Fontos, hogy meleg helyen legyen!
  5. Mikor látjuk, hogy kezdenek szépen duzzadni, tetejüket megkenjük tejjel. Közben a sütőt is bekapcsoljuk, az aljára egy kis lábosban vizet teszünk.
  6. Előmelegített gőzös sütőbe tesszük, és szép aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A kiflik nekem sose akarnak klasszikusra sikerülni. Vagy túl dundik vagy nyeszlettek, kirepednek vagy kajszák. Az a minimum, hogy nem egyforma nagyok. De nem olyan családból való vagyok én - mondom Regős Bendegúz után szabadon -, hogy feladjam a harcomat az ellenem görbülő kiflikkel. Na most végre sikerültek, így le is fotóztam még forrón, hogy végre megoszthassam Veletek ezt az amúgy nagyon finom kiflireceptet.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...