Nosalty Logó

Joghurtos kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Joghurtos kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 623 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2491 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 623 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3468.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    1739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2491 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, a lisztből 2 ek-lal kiveszünk, és a tejhez keverjük az élesztővel együtt. Hagyjuk felfutni ezt az egyszerű kovászt.
  2. A langyos lisztbe keverjük a sót, a megkelt kovászt, a meglangyosított joghurtot, majd a felolvasztott vajat. Jól kidagasztjuk, hogy fényes, homogén és közepesen lágy legyen.
  3. Azonnal két részre szedjük a tésztát, két 25-30 cm-es kört nyújtunk, amiket 6-6 cikkre vágunk. A körcikkeket lazán kiflivé sodorjuk, és tepsire rakjuk.
  4. Letakarva kelesztjük fél órát. Fontos, hogy meleg helyen legyen!
  5. Mikor látjuk, hogy kezdenek szépen duzzadni, tetejüket megkenjük tejjel. Közben a sütőt is bekapcsoljuk, az aljára egy kis lábosban vizet teszünk.
  6. Előmelegített gőzös sütőbe tesszük, és szép aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 21769
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

Ennyi lisztet mikróban 20 mp alatt lehet meglangyosítani. Hogy a tepsiben a kelesztés közben langyosak maradjanak a kiflik (ez főleg fűtési szezonban gond), radiátoron melegített konyharuhát terítek a tepsi alá, és azzal is takarom le, aminek a tetejébe lazán még alufóliát is teszek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kiflik nekem sose akarnak klasszikusra sikerülni. Vagy túl dundik vagy nyeszlettek, kirepednek vagy kajszák. Az a minimum, hogy nem egyforma nagyok. De nem olyan családból való vagyok én - mondom Regős Bendegúz után szabadon -, hogy feladjam a harcomat az ellenem görbülő kiflikkel. Na most végre sikerültek, így le is fotóztam még forrón, hogy végre megoszthassam Veletek ezt az amúgy nagyon finom kiflireceptet.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Elkészítettem, és úristen de imádtam!:) Annyira finom és omlós és nagyon hamar meglett:) Eddig a joghurtos graham kenyered volt a kedvenc, de most ez lett a favorit:):) Millió köszönet érte!:) Szép estét!:) Andi

Fahéj

Kedves Andi! Jaj, de örülök, hogy bevált neked is! :) Neked is szép estét! Fahéj

Torma

Gyönyör?ek!!!! En se tudok egyforma darabokat csinalni...császár zsömlét IS formaztam szombaton, de irtó kellett koncentralnom a nagyságukra.... GRatula Neked! Ez pihe-puha? A yoghurt is lagyitja a tésztát, mint a tej? T :)

Fahéj

Kedves Timi! Szerintem körülbelül ugyanúgy. :) Frissen minden jól elkészített kelt tészta pihe-puha, ez is akkor a legfinomabb, mikor friss. De én még harmadnap is ettem (annyit csináltam), akkor is jobb volt, mint a bolti. :) Üdv: Fahéj

Torma

Köszi a gyors valaszt, üdv, Torma :)

Zuzu Petasz

Kevdes Fahéj, ma ez a kifli volt nálunk a reggeli. Pont olyan lett, mint a fényképen és nagyon finom volt. A tészta jól nyújtható és szépen formázható. Köszönet a receptért. Üdv. zuzu

Fahéj

Kedves Zuzu! Örülök, hogy bevált a receptem. :) Minden jót! Fahéj

Mercedes

Kedves Éva!Most nemrég vettem ki a süt?b?l ezeket a gyönyör? szép,és mint kiderült nagyon finom kifliket:)Annyit változtattam,hogy fele-fele arányban joghurttal és kefírrel készítettem,mert ez volt itthon és amikor megkentem a tetejét tejjel szórtam rá még sót,mert jó sósan szeretem a kiflit.Tökéletes a recept,köszi a finom reggelinket:)Üdv:Merci

Fahéj

Kedves Merci! Igazán jó érzés, hogy tetszik a recept. Szerintem a joghurt-kefír arány nyugodtan változtatható, így is, úgy is jó lesz az eredmény. Bár nekem lett volna ilyen finom reggelim, de én csak boltit ettem. Üdv: Éva

Törölt felhasználó

juj de fincsi! koszi fahej a receptet! Tegnap csinaltam ez elso adagot, de ma megint suthetem. Kulfodlon elo magyarnak ez a kifli maga a menyorszag!

Fahéj

Ennek szívb?l örülök. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Hat ezek a kiflik GYONYORUEK! En is kulfoldon elek, es nagyon hianyzik a magyar kifli, igy holnap el is keszitem, mert eppen van itthon natur joghurtom. :)

Fahéj

Remélem, eszedbe juttatja majd a hazai ízeket! :)

katka84

Drága Fahéj! - most nézzük ezt a jó kis receptet, és hát el "kell" mondjam: mi is külföldön él?k vagyunk :D Egy dolgot azonban nem értünk: a 2. pont elejét: langyos liszthez keverjük a sót, a kovászt... !? Lehet,hogy mi vagyunk nagyon fáradtak, ne haragudj meg a kérdésért!! :) Pénteken szeretnénk megcsinálni, remélem benézel :) El?re is köszönöm a választ! Üdvözlettel: Katka

Fahéj

Kedves Katka! A langyos liszt azt jelenti, hogy ne legyen hideg. Én a mikróba szoktam 20 másodpercre betenni, akkor langyos lesz. Ez azért fontos, hogy gyorsabban keljen meg. A sót azért kell a liszthez adni és nem a kovászhoz, mert a só meggátolja a kelést, ha az éleszt?vel közvetlenül érintkezik, a lisztben viszont szépen elvegyülve semmi gondot nem okoz. Aztán hogy ezt a sós lisztet adjuk a kovászhoz, vagy a kovászt adjuk a sós liszthez, az már mindegy. :) Remélem, nem fogsz csalódni a kiflikben. Üdv: Fahéj

katka84

Drága Fahéj! - Nagyon köszönöm a gyors választ!!!:) Ahááá, szóval a liszt legyen a langyos, így már értem! :) Biztos nem lesz csalódás, a receptjeid mindig jók szoktak lenni!! :) Még egyszer köszönet a segítségért! Szép hetet kívánok, üdv: Katka.

Fahéj

Most vettem észre, hogy ezt az "Ajánlat"-ban is leírtam, de akkor így most oké. :) Én is szép hétvégét kívánok és jó kiflisütést tökéletes eredményel! Fahéj

katka84

Kedves Fahéj! - ma került sor az elkészítésre. Hát, isteni finom!!!!!! Úgy hogy köszönjük szépen Neked ezt a receptet!! Mától gyakran eszünk kiflit! :) Az ajánlatot nem olvastam, nem is figyeltem, egyszer?en csak a recept érdekelt:), és még egyszer köszönöm a "magyarázatot", hogy miért is melegítsük a lisztet :) Sosem hallottam még err?l a dologról. És így még tanultam is;) Köszönettel és üdvözlettel: Katka

Fahéj

Örülök, hogy jól sikerült! Már csak azért is, mert a receptet magam kreáltam, csak úgy érzés szerint.:) üdv: Fahéj

ágnes112

Nem szoktam kifliket sütögetni ,de kipróbáltam a receptedet.Teljes siker élmény !Nagyon finom lett.Köszi a receptet. Próbálom a többit is

Fahéj

Igazán örülök, hogy tetszik a recept! Remélem, a többiben sem fogsz csalódni. Üdv: Fahéj

ágnes112

Nagy sikere van. Köszi a receptet. a férjem szerint ez igy tökéletes.Ez nagy szó

Fahéj

H?, ennek akkor nagyon örülök! :)

Törölt felhasználó

Már többször elkészítettem és remekül sikerült, nagyon jó recept. Tényleg még harmadnap is finom.

Fahéj

Örülök, hogy bevált a recept! Üdv: Fahéj

lasvegas7

Kedves Fahéj! Bár én még nem vagyok teljesen jártas a sütés rejtelmeiben, de nekem kicsit túl töménynek t?nik a tésztája,majdnem olyan kalácsszer?. Ez normális vagy én szúrtam el vmit? Olyanra számítottam mint bolti,kivül kicsit ropogós, belül pedig kicsit szárazabb nem kalácsszer?. Vagy lehet h több lisztet kellett volna tennem hozzá?

Fahéj

Jó kérdés. :) Nekem a tömény tészta éppen az, hogy nincs benne elég folyadék. Ha megsülve lett tömény a tésztája, akkor lehet, hogy nem kelt meg eléggé, lehet, az éleszt? nem volt túl jó. A kalácsszer?sége az 1 ev?kanál cukor meg a viszonylag kevés só kombója miatt van. Nem tudom, hogyan lett itt 1 kk só írva (nem emlékszem), mert szerintem simán mehet bele 1 púpozott teáskanál só, és csak 1 mokkáskanál cukor az éleszt?höz. Akkor biztos kiflisebb lesz az íze. Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek