Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres krumplileves

Zelleres krumplileves
Zelleres krumplileves
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy variáció krumplilevesre.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tócsival is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát, a krumplit apró kockára, a répákat karikára vágjuk.
  2. A zsírt megolvasztjuk és megdinszteljük a hagymát, majd megszórjuk kis sóval, és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  3. Ha visszasült zsírjára, (így a hagyma teljesen szétfő a levesben) hozzátesszük a krumplit, a répákat, bőven megszórjuk apróra vágott zellerzöddel.
  4. 5-10 percig sűrűn kevergetve kicsit megpirítjuk a zöldségeket, majd beletesszük a pirospaprikát, köményt, borsot, delikátot és felöntjük kb. 3 liter vízzel.
  5. Amikor már majdnem minden megpuhult, egy serpenyőben olajat hevítve megpirítjuk az összetört lebbenctésztát. Ha hólyagosodni kezd és szép aranybarna, a zsíradákkal együtt a lobogó levesbe tesszük.
  6. Ha a tészta is megfőtt, a levesbe szórunk apróra vágott zellerzöldet és petrezselymet, és még 1-2 percig főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 16 470
elküldve: 3
receptkönyvben: 106
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zelleres burgonyaleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bibuka
bibuka / bibuka Sun, 2009-11-29 08:09

Üdv ! Én ezt már elkészítettem egyszer,és nagyon fínom ajánlom mindenkinek!!!!

187
vöröshagyma 1 közepes fej
burgonya 5 közepes db
sárgarépa 3 db
fehérrépa 1 db
zellerlevél 2 db
1 tk
bors 1 tk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
csuszatészta 10 dkg
disznózsír 2 ek
petrezselyem 0.5 csokor