r
Nosalty Logó

Krémtúrós pingui

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Krémtúrós pingui
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A csokis réteghez

A mázhoz

Összesen 1076 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A csokis réteghez

A mázhoz

Összesen 6442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A túrós krémhez

A csokis réteghez

A mázhoz

Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1789.6 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    172 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1076 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.3 g

Zsír

  • Összesen
    390.4 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10737.7 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1807 mg
  • Vas
    1031 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    3736 mg
  • Nátrium
    2003 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.3 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1080 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 6442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós krémhez

A csokis réteghez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához: a tojások fehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük. Tojássárgákat a megmaradt 8 ek cukorral és a vaníliás cukorral, a vízzel és az olajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd finoman hozzákeverjük a felvert habot.
  2. A tészta felét sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (hamar megvan).
  3. A maradék tésztába elkeverjük a 2 ek kakaót és ezt is megsütjük.
  4. Krém: a lehűtött Hulalát felverjük, a túróban elkeverjük a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mézet.
  5. Elkészítjük a zselatint, és langyosan hozzákeverjük a tejszínhez, majd hozzákeverjük az ízesített túrót.
  6. Csokis réteg: edényben margarint olvasztunk, beletördeljük a csokit, hozzáadjuk a tejet és a kakaót. Kevergetve felfőzzük.
  7. Összeállítás: egy magasabb falú tepsi aljára tesszük a kakaós tésztát, erre simítjuk a krém felét. Ráöntjük a folyékony csokit. Fél órát hideg helyen kihűtjük. Ezután a maradék krémet rákenjük.
  8. A tetéje rakjuk a fehér tésztát. Bevonjuk a mázzal (csokis réteg elkészítésével azonos, a végén átkeverve pár csepp rumaromával/rummal).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 405
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 41593
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 28.

Ajánló

Édes-krémes-csokis...... ünnepi süti :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Névnapra készítettem el ezt a sütit, azóta is nyaggatnak érte....:-)

Hozzávalók

A tésztához

A túrós krémhez

A csokis réteghez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?