r
Nosalty Logó

Kivi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Révész Móni
Kivi szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1901 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7596 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 328 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1901 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    393.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7248.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2702 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2441 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    931.6 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 7596 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 328 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a cukrot kikavarjuk a tojásokkal, majd a többi alapanyagot lassanként hozzáadjuk, és zsírozott, lisztezett nagy, magas falú tepsiben lassú tűzön sütjük. (Tűpróba!)
  2. A krémhez a pudingokat 5 dl tejben megfőzzük, és kihűlés után hozzákeverjük azt a krémet, amit a margarin, a por- és vaníliás cukorból csináltunk.
  3. A krémmel megkenjük a kisütött tésztát, és a tetejét csokireszelékkel megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 33647
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kivi szelet
Révész Móni 2 recept

Nagymamámtól "loptam" a receptet. Szerintem isteni finom. Jó étvágyat!

Hozzászólások

zafirov

Bocsi a bugyuta kérdésért de a tészta nem lesz nagyon keser? vagy nagyon mandula íz??

Törölt felhasználó

Húúú ez a süti nagyon mutatós!

Törölt felhasználó

Zafirov nagyon jó kérdésed van,nekem is ez járt a fejemben! Mónika! Az egész mandulát beleöntöd....vagy mennyit teszel bele,és milyen fajtát használsz?

Révész Móni

Szilas mandula aromát használok (zöld kupakos). Az egészet bele szoktam rakni, de szerintem ez ízlés kérdése. Nem lesz keser?, s?t. Az ízét pedig a marcipánhoz hasonlítanám.

Törölt felhasználó

Jaj, de jól néz ki! :-)

Törölt felhasználó

Hát ? nagyon jópofa, megvan a hétvégi süti. köszi.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem,és isteni finom lett.Köszi,hogy feltetted a receptet,Monika84.

Révész Móni

Örülök, hogy ízlik. :)

Törölt felhasználó

Szia Móni! Érdekl?dnék, hogy én Dr.Oetker-es mandulaaromát vettem, ami átlátszó szín?. És az lenne a kérdésem, hogy attol is zöld szín? lesz a tészta? Várom mihamarabbi válaszodat,mert szerdán csinálnám a sütit. Köszi.

Révész Móni

Szia Ajsa25! Csak a zöld színüt?l lesz zöld, de az íze így is ugyan olyan lesz. Sok sikert az elkészítéshez!

Törölt felhasználó

Szia monika84! Mi van akkor ha darált mákkal készítem a sütit?

Révész Móni

Szia kezsi! Igazság szerint fogalmam sincs, mert úgy még nem próbáltam. Szerintem, akkor nem lesz olyan, mint ha a kivi magjai lennének. Ha kipróbálod és úgy is jó, akkor majd szólj, hogy én is tudjam, meg a többiek is.

Törölt felhasználó

Szia monika84! Darált mákkal is jó lett a süti, csak kicsit kisebbek benne a "magok". Köszi a receptet, nagyon finom.

Révész Móni

Akkor legközelebb lehet én is kipróbálom. Örülök, hogy ízlik.

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon egyedi és finom lett a süti, mindenki el volt ájulva a kinézetét?l, aztán meg az ízét?l, köszi a receptet! Tims

Törölt felhasználó

Szia! Tegnap megsütöttem! Mindenkinek nagyon izlett!!! Legközelebb tortának fogom megsütni, kiváncsi leszek a vendégek reakciójára. Köszi a jó receptet! Haja

Törölt felhasználó

Tegnap megcsináltam a sütit,nagyon finom és mutatós lett.Vendégek jöttek és mindenkinek nagyon ízlett.Nekem nem lett ilyen intenzív zöld színe,mint a tiednek,hanem halványzöld.Pedig beletettem egy egész mandulaaromát.A zöld kupakos Szilast vettem én is.De ett?l függetlenül nagyon finom és szép lett.Csak azt vártam,hogy nekem is ilyen szép zöld lesz,mint neked a képen.Köszi a receptet,tuti hogy máskor is megcsinálom.Üdv.)

Révész Móni

Be kell, hogy valljam nekem se sikerül mindíg ilyenre, még nem jöttem rá, hogy miért, talán a liszt és az olaj lehet a hibás, vagy a sorrend se mindegy, mert én mindíg másképpen csinálom.

Törölt felhasználó

El?ször azt hittem,hogy sok lesz az a 2dl olaj,lehet hogy ez lehet a gond?Nem hinném,hogy a sorrend lenne a gond.Legközelebb kiváncsi leszek,hogy hogy fog sikerülni.Mindenesetre jó volt az íze.Majd megpróbálom legközelebb kevesebb olajjal,szerintem a fele is elég lenne bele.Te hogy érted azt,hogy mindig másképpen csinálod?Üdv.)l

Törölt felhasználó

 Nagyon jó süti, bár én a közepébe raktam a krémet tetejére pedig tejszínt, nagyon jó lett és mutatós!!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?