Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hatlapos krémes sziszoka konyhájából

Hatlapos krémes sziszoka konyhájából
Hatlapos krémes sziszoka konyhájából
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye, nagymamámtól tanultam a receptet. A krémhez hozzáadott kávé adja a különleges, egyedi ízét. 

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a zsírral, cukorral elmorzsoljuk.
  2. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk.
  3. Összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd a tésztát 6 felé vágjuk.
  4. Cipókba gyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 Celsius fokon.

A krémhez

  1. A cukrot megpirítjuk, hozzáadjuk a margarint, majd a tej 3/4-ét, és addig főzzük, míg a karamell teljesen elolvad benne.
  2. Közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd ezt is hozzáadjuk a karamelles tejhez.
  3. Végül hozzáadjuk az 5 ml kávét.
  4. Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük.
  5. A még forró krémmel megtöltjük a lapokat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 500
elküldve: 5
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sziszoka

Mióta szakács: 2013.11.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamellás-kávés hatlapos, klasszikus hatlapos

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rox
rox Thu, 2017-10-19 17:23

szia!
hogy tárolod a megsült lapokat?
egymáson?
zsírpapírral elválasztva?
konyharuhával lefedve?
Rox

487
finomliszt 50 dkg
sertészsír 8 dkg
tej 2 dl
porcukor 10 dkg
szalalkáli 15 g
tej 1 l
cukor 30 dkg
margarin 10 dkg
finomliszt 6 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
feketekávé 5 ml