Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos-spenótos csirke burgonya ágyon

Krémsajtos-spenótos csirke burgonya ágyon
Krémsajtos-spenótos csirke burgonya ágyon
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában rászoktam arra, hogyha vonattal utazom haza a szüleimhez, az utazás előtt vásárolok egy jó gasztro-újságot. Így esett a választásom a GoodFoodra, abban találtam az alábbi receptet, és már a kép alapján összefutott a nyál a számban. Kicsit átalakítottam, nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti receptben salátával tálalták, én fokhagymás tejfölt kínáltam hozzá. A krémsajtot egyszerű tömlős sajttal helyettesítettem, nem vont le az élvezeti értékéből.
Miután beraktam a husit is, én lejjebb vettem a hőfokot 180-190 fokra, és így kicsit tovább kellett sütni. Mindenképpen számoljunk azzal, hogy a vastagabb csirkemelleknek is legyen ideje átsülni.

Jó étvágyat mindenkinek! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy nagyobb tepsit, amiben kényelmesen elfér négy nagy kupac karikára vágott burgonya.
  2. Vékonyan szeleteljük fel a hagymát, és rakjuk egy edénybe. Forraljunk vizet, öntsük rá, fedjük le, és hagyjuk 15 percig pihenni.
  3. Keverjük össze az alaposan kifacsart és feldarabolt spenótot a krémsajttal és a szerecsendióval, jól borsozzuk meg.
  4. Vágjuk vékony karikára a burgonyát. Szűrjük le a hagymaszeleteket, és keverjük össze a burgonyával, a szintén felszeletelt fokhagymával, az olívaolajjal, és borsozzuk meg.
  5. Készítsünk a burgonyás keverékből 4 kupacot a tepsiben, és kissé lapítsuk le. Süssük kb. 25 percig, amíg a burgonya majdnem megpuhul és pirulni kezd.
  6. Vegyük ki a sütőből a burgonya ágyakat, és fektessük rájuk a 4 csirkemellet. Kenjük a tetejére a spenótos-krémsajtos masszát és tegyük rá a félbevágott koktélparadicsomokat. Süssük további kb. 30 percig, míg a csirke is megpuhul és a paradicsom is megsül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 064
elküldve: 3
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

csokisperec

Mióta szakács: 2015.03.16.
3 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos csirkemell, krémsajtos csirkemell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

249
vöröshagyma 1 nagy db
krémsajt 85 g
spenót 200 g
csirkemell filé 1 db
koktélparadicsom 20 db
burgonya 500 g
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 1 ek
szerecsendió 1 csipet
bors 0 ízlés szerint