r
Nosalty Logó

Krémsajtos-spenótos csirke burgonya ágyon

csokisperec
Krémsajtos-spenótos csirke burgonya ágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

253
Kalória
18g
Fehérje
26.2g
Szénhidrát
8.8g
Zsír
265.2g
Víz
41.1g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    2408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    4506 micro
Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1060.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    735 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    9634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    18025 micro
Összesen 1015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    568 micro
  • Lut-zea
    1170 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy nagyobb tepsit, amiben kényelmesen elfér négy nagy kupac karikára vágott burgonya.
  2. Vékonyan szeleteljük fel a hagymát, és rakjuk egy edénybe. Forraljunk vizet, öntsük rá, fedjük le, és hagyjuk 15 percig pihenni.
  3. Keverjük össze az alaposan kifacsart és feldarabolt spenótot a krémsajttal és a szerecsendióval, jól borsozzuk meg.
  4. Vágjuk vékony karikára a burgonyát. Szűrjük le a hagymaszeleteket, és keverjük össze a burgonyával, a szintén felszeletelt fokhagymával, az olívaolajjal, és borsozzuk meg.
  5. Készítsünk a burgonyás keverékből 4 kupacot a tepsiben, és kissé lapítsuk le. Süssük kb. 25 percig, amíg a burgonya majdnem megpuhul és pirulni kezd.
  6. Vegyük ki a sütőből a burgonya ágyakat, és fektessük rájuk a 4 csirkemellet. Kenjük a tetejére a spenótos-krémsajtos masszát és tegyük rá a félbevágott koktélparadicsomokat. Süssük további kb. 30 percig, míg a csirke is megpuhul és a paradicsom is megsül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mostanában rászoktam arra, hogyha vonattal utazom haza a szüleimhez, az utazás előtt vásárolok egy jó gasztro-újságot. Így esett a választásom a GoodFoodra, abban találtam az alábbi receptet, és már a kép alapján összefutott a nyál a számban. Kicsit átalakítottam, nekünk nagyon ízlett.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...