r
Nosalty Logó

Krémsajtos-spenótos csirke burgonya ágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
csokisperec
Krémsajtos-spenótos csirke burgonya ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    2408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    4506 micro
Összesen 253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1849.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    735 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    9634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8748 micro
  • Lut-zea
    18025 micro
Összesen 1015 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    568 micro
  • Lut-zea
    1170 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy nagyobb tepsit, amiben kényelmesen elfér négy nagy kupac karikára vágott burgonya.
  2. Vékonyan szeleteljük fel a hagymát, és rakjuk egy edénybe. Forraljunk vizet, öntsük rá, fedjük le, és hagyjuk 15 percig pihenni.
  3. Keverjük össze az alaposan kifacsart és feldarabolt spenótot a krémsajttal és a szerecsendióval, jól borsozzuk meg.
  4. Vágjuk vékony karikára a burgonyát. Szűrjük le a hagymaszeleteket, és keverjük össze a burgonyával, a szintén felszeletelt fokhagymával, az olívaolajjal, és borsozzuk meg.
  5. Készítsünk a burgonyás keverékből 4 kupacot a tepsiben, és kissé lapítsuk le. Süssük kb. 25 percig, amíg a burgonya majdnem megpuhul és pirulni kezd.
  6. Vegyük ki a sütőből a burgonya ágyakat, és fektessük rájuk a 4 csirkemellet. Kenjük a tetejére a spenótos-krémsajtos masszát és tegyük rá a félbevágott koktélparadicsomokat. Süssük további kb. 30 percig, míg a csirke is megpuhul és a paradicsom is megsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3537
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 20.

Ajánló

Az eredeti receptben salátával tálalták, én fokhagymás tejfölt kínáltam hozzá. A krémsajtot egyszerű tömlős sajttal helyettesítettem, nem vont le az élvezeti értékéből. Miután beraktam a husit is, én lejjebb vettem a hőfokot 180-190 fokra, és így kicsit tovább kellett sütni. Mindenképpen számoljunk azzal, hogy a vastagabb csirkemelleknek is legyen ideje átsülni. Jó étvágyat mindenkinek! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csokisperec 3 recept

Mostanában rászoktam arra, hogyha vonattal utazom haza a szüleimhez, az utazás előtt vásárolok egy jó gasztro-újságot. Így esett a választásom a GoodFoodra, abban találtam az alábbi receptet, és már a kép alapján összefutott a nyál a számban. Kicsit átalakítottam, nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek