r
Nosalty Logó

Krémes süti Zsanna-manna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna-manna
Krémes süti Zsanna-manna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A tésztához

Tetejére

Összesen 185 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A tésztához

Tetejére

Összesen 1853 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A tésztához

Tetejére

Összesen 180 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 185 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2622.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    283 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 1853 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 180 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Tetejére

Elkészítés

A krémhez

  1. A tejből és a vaníliás pudingporból pudingot főzünk, az édesítőszerek és a gondolatnyi só hozzáadásával. Hagyjuk hűlni.
  2. A tésztához atojásokat szétválasztjuk, afehérjéhez hozzáadjuk a xilitet, és kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához kerül a folyékony édesítőszer, ezt is felverjük fehéredésig, majd hozzáadjuk a kakaóport és a szódabikarbónát.
  4. Ehhez darabonként hozzáadagoljuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan kavargatva, nehogy összetörjön a hab.
  5. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe.
  6. Megkenjük meggylekvárral (én saját meggylekvárthasználtam,xilittel és édesítőszerrel készítettem korábban!).
  7. A kihűlt pudingot összekeverjük a margarinnal/vajjal és a tejföllel, ezt is a tésztára simítjuk.
  8. Végül a tejszínből és a xilitből kemény habot verünk, ez kerül a vaníliás krémre.
  9. A tetejére pár kocka cukormentes étcsokit reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 568
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 167
  • Össznézettség: 73318
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krémes süti Zsanna-manna konyhájából
Zsanna-manna 19 recept

Mostanában igyekszem tudatosabban táplálkozni, próbálom elhagyni a cukrot és a finomított búzalisztet. Ezt a sütit cukorbetegek és diétázók is bűntudat nélkül fogyaszthatják: a tésztájában nincs liszt, xilitet és édesítőszert használtam édesítéshez. Egyébként már látványra sem utolsó, ízre pedig...! A tésztája a kakaótól kellemesen kesernyés, a meggylekvár pikánsan savanykássá teszi, a krém pedig finom, édes, habos rajta. A tejszínhab pedig felteszi a pontot az "i"-re!:)

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek