Nosalty Logó

Krémes süti Zsanna-manna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna-manna
Krémes süti Zsanna-manna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A tésztához

Tetejére

Összesen 185 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A tésztához

Tetejére

Összesen 1853 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A tésztához

Tetejére

Összesen 180 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 185 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2622.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    283 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 1853 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 180 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Tetejére

Elkészítés

A krémhez

  1. A tejből és a vaníliás pudingporból pudingot főzünk, az édesítőszerek és a gondolatnyi só hozzáadásával. Hagyjuk hűlni.
  2. A tésztához atojásokat szétválasztjuk, afehérjéhez hozzáadjuk a xilitet, és kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához kerül a folyékony édesítőszer, ezt is felverjük fehéredésig, majd hozzáadjuk a kakaóport és a szódabikarbónát.
  4. Ehhez darabonként hozzáadagoljuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan kavargatva, nehogy összetörjön a hab.
  5. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe.
  6. Megkenjük meggylekvárral (én saját meggylekvárthasználtam,xilittel és édesítőszerrel készítettem korábban!).
  7. A kihűlt pudingot összekeverjük a margarinnal/vajjal és a tejföllel, ezt is a tésztára simítjuk.
  8. Végül a tejszínből és a xilitből kemény habot verünk, ez kerül a vaníliás krémre.
  9. A tetejére pár kocka cukormentes étcsokit reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 69811
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsanna-manna 19 recept

Mostanában igyekszem tudatosabban táplálkozni, próbálom elhagyni a cukrot és a finomított búzalisztet. Ezt a sütit cukorbetegek és diétázók is bűntudat nélkül fogyaszthatják: a tésztájában nincs liszt, xilitet és édesítőszert használtam édesítéshez. Egyébként már látványra sem utolsó, ízre pedig...! A tésztája a kakaótól kellemesen kesernyés, a meggylekvár pikánsan savanykássá teszi, a krém pedig finom, édes, habos rajta. A tejszínhab pedig felteszi a pontot az "i"-re!:)

Hozzászólások

csicsi64

Nekem nem vilagos a tesztaja. Valahogy nem ertem az egesz leirast, pedig nem vagyok kezdo

Zsanna-manna

Mit nem értesz?

csicsi64

Mostmar mindent, bocsanatot kerek

Zsanna-manna

Semmi gond! Átolvastam vagy kétszer, hogy mi nem lehet világos, de nem bírtam rájönni, ezért kíváncsian vártam, hogy mit írsz. :)

Törölt felhasználó

Feltétlenül kell hozzá a folyékony édesít?szer? Az nem helyettesíthet? xillittel?

Zsanna-manna

Dehogynem! Mivel elég drága mulatság a nyírfacukor, én így szoktam spórolni - ráadásul így a végén még kevesebb a kalória! :)

Törölt felhasználó

a pudingporban nincs finomított búzaliszt?

Zsanna-manna

Igazság szerint fogalmam sincs, de az a helyzet, hogy annak idején, mikor én feltöltöttem a receptet, nem írtam oda, hogy gluténmentes pudingport használtam... Sima pudingporral készült a süti.

Ösztön Szerinti Anya

Kedves Zsanna! Ez a tészta vajon kettévágható? Mondjuk ha dupla adagról sütöm... Rétegezhet? mint egy átlagos piskóta? Sütöttem már hasonlót, de nem mertem még kipróbálni. Az alul tészta rajta krém sütiket meg unom már kicsit. :) (bár ezt a receptet tuti ki fogom próbálni mert oltári jól mutat és az ízét máris a számban érzem!) Köszi el?re is!

Zsanna-manna

Szia Kinga! Nem próbáltam még kettévágni, rétegezni sem, de egy próbát megér szerintem. Lehet, hogy ahhoz ez túl tömör tészta, nem? Majd írd meg mire jutottál :)

Ösztön Szerinti Anya

Végülis egyszer valakinek ki kell próbálni... :) Majd beszámolok ha leszek olyan bátor! :)

Törölt felhasználó

Kedves Szakács! Recepted felkeltette érdekl?désünket, szeretnénk figyelmedbe ajánlani az alábbi versenyünket: Elindult a háziverseny, nevezzetek október 3-ig! Már lehet nevezni a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre! Kizárólag hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortákat várunk, nevezési határid?: október 3. A hobbicukrászoknak, háziasszonyok szóló versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012 óta minden évben megrendezi, a Magyarország Cukormentes Tortája program részeként. A háziverseny célja olyan egészséges, alacsony szénhidrát- és energiatartalmú torta megtalálása, amely hozzáadott cukor és fehér liszt nélkül készül. Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz: számukra nem javasolt a hozzáadott cukorral készült édességek fogyasztása. A program azonban azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne hozzáadott cukorral és finomított fehér liszttel készüljenek. A tíz dönt?s kreáció zs?rizése október közepén lesz a Zsolnay Kávéházban, ahol Bechmann György cukrászmester is részt vesz a torták értékelésében. A háziverseny f?díja egy KENWOOD MultiOne konyhai robotgép. A különdíjak az okos vércukormér?k hazai fejleszt?je és gyártója, a 77 Elektronika Kft. ajándékcsomagja a legkreatívabb recept megalkotójának; valamint Business Lunch 2 f? részére a Radisson Blu Béke Hotel, Budapest felajánlásából a harmadik helyezettnek. Hivatalos pályázati felhívás és a verseny részletei: http://cukkerberg.blog.hu/2016/08/04/elindult_a_haziverseny_nevezzetek_oktober_3-ig

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek