Krémes süti Zsanna-manna konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsanna-manna

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
A krémhez
A tésztához
-
33g tojás42 kcal
-
3g xilit7 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
10g meggylekvár28 kcal
Tetejére
-
1g xilit2 kcal
Összesen
185
Kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g xilit72 kcal
-
0 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
30g xilit72 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
100g meggylekvár278 kcal
Tetejére
-
10g xilit24 kcal
Összesen
1853
Kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
A krémhez
-
38.9g tej22 kcal
-
0.3g vaníliás pudingpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.9g xilit7 kcal
-
0 kcal
-
9.7g margarin70 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
A tésztához
-
32.1g tojás40 kcal
-
2.9g xilit7 kcal
-
0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
9.7g meggylekvár27 kcal
Tetejére
-
1g xilit2 kcal
Összesen
180
Kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
185
Kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 120.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1092 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2622.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 662 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 615 mg
-
Nátrium 1200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.9 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 283 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1308 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 880 mg
-
Retinol - A vitamin: 1257 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 615 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1462 micro
Összesen
1853
Kcal
- 9% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
180
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A krémhez
- A tejből és a vaníliás pudingporból pudingot főzünk, az édesítőszerek és a gondolatnyi só hozzáadásával. Hagyjuk hűlni.
- A tésztához atojásokat szétválasztjuk, afehérjéhez hozzáadjuk a xilitet, és kemény habbá verjük.
- A sárgájához kerül a folyékony édesítőszer, ezt is felverjük fehéredésig, majd hozzáadjuk a kakaóport és a szódabikarbónát.
- Ehhez darabonként hozzáadagoljuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan kavargatva, nehogy összetörjön a hab.
- Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe.
- Megkenjük meggylekvárral (én saját meggylekvárthasználtam,xilittel és édesítőszerrel készítettem korábban!).
- A kihűlt pudingot összekeverjük a margarinnal/vajjal és a tejföllel, ezt is a tésztára simítjuk.
- Végül a tejszínből és a xilitből kemény habot verünk, ez kerül a vaníliás krémre.
- A tetejére pár kocka cukormentes étcsokit reszelünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 22x32
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 568
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 167
- Össznézettség: 73318
- Feltöltés dátuma: 2013. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Zsanna-manna
19 recept
Mostanában igyekszem tudatosabban táplálkozni, próbálom elhagyni a cukrot és a finomított búzalisztet. Ezt a sütit cukorbetegek és diétázók is bűntudat nélkül fogyaszthatják: a tésztájában nincs liszt, xilitet és édesítőszert használtam édesítéshez. Egyébként már látványra sem utolsó, ízre pedig...! A tésztája a kakaótól kellemesen kesernyés, a meggylekvár pikánsan savanykássá teszi, a krém pedig finom, édes, habos rajta. A tejszínhab pedig felteszi a pontot az "i"-re!:)