Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes süti Zsanna-manna konyhájából

Krémes süti Zsanna-manna konyhájából
Krémes süti Zsanna-manna konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában igyekszem tudatosabban táplálkozni, próbálom elhagyni a cukrot és a finomított búzalisztet. Ezt a sütit cukorbetegek és diétázók is bűntudat nélkül fogyaszthatják: a tésztájában nincs liszt, xilitet és édesítőszert használtam édesítéshez.

Egyébként már látványra sem utolsó, ízre pedig...! A tésztája a kakaótól kellemesen kesernyés, a meggylekvár pikánsan savanykássá teszi, a krém pedig finom, édes, habos rajta. A tejszínhab pedig felteszi a pontot az "i"-re!:)

hozzávalók / 10 adag

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor (gluténmentes)
  • gondolatnyi só
  • 3 ek xilit
  • 1/2 ek folyékony édesítőszer
  • 10 dkg margarin/vaj
  • 1 kis tejföl

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek holland kakaópor
  • 3 ek xilit
  • 1 ek folyékony édesítőszer
  • 1 kk szódabikarbóna
  • kb. 5 ek meggylekvár

Tetejére:

  • 3 dl cukormentes tejszín
  • 1 ek xilit
  • 2 kocka cukormentes, 70 %-os étcsoki
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejből és a vaníliás pudingporból pudingot főzünk, az édesítőszerek és a gondolatnyi só hozzáadásával. Hagyjuk hűlni.
  2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a xilitet, és kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához kerül a folyékony édesítőszer, ezt is felverjük fehéredésig, majd hozzáadjuk a kakaóport és a szódabikarbónát.
  4. Ehhez darabonként hozzáadagoljuk a felvert tojásfehérjét, óvatosan kavargatva, nehogy összetörjön a hab.
  5. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe.
  6. Megkenjük meggylekvárral (én saját meggylekvárt használtam, xilittel és édesítőszerrel készítettem korábban!).
  7. A kihűlt pudingot összekeverjük a margarinnal/vajjal és a tejföllel, ezt is a tésztára simítjuk.
  8. Végül a tejszínből és a xilitből kemény habot verünk, ez kerül a vaníliás krémre.
  9. A tetejére pár kocka cukormentes étcsokit reszelünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 66 498
elküldve: 89
receptkönyvben: 819
elkészítve: 28/42
Facebookon megjelent: 2

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

könnyed krémes süti, liszt- és cukormentes habos sütemény, kakaós tésztájú habos-krémes süti

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kingabinga
kingabinga / kingabinga Fri, 2014-08-15 19:29

Kedves Zsanna! Ez a tészta vajon kettévágható? Mondjuk ha dupla adagról sütöm... Rétegezhető mint egy átlagos piskóta? Sütöttem már hasonlót, de nem mertem még kipróbálni. Az alul tészta rajta krém sütiket meg unom már kicsit. :) (bár ezt a receptet tuti ki fogom próbálni mert oltári jól mutat és az ízét máris a számban érzem!) Köszi előre is!

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Fri, 2014-08-15 20:11

Szia Kinga!
Nem próbáltam még kettévágni, rétegezni sem, de egy próbát megér szerintem. Lehet, hogy ahhoz ez túl tömör tészta, nem? Majd írd meg mire jutottál :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-06-30 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Sun, 2014-06-29 20:53

Igazság szerint fogalmam sincs, de az a helyzet, hogy annak idején, mikor én feltöltöttem a receptet, nem írtam oda, hogy gluténmentes pudingport használtam... Sima pudingporral készült a süti.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-06-27 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Kanczlerné Éa
Kanczlerné Éa Wed, 2013-06-26 18:52

Feltétlenül kell hozzá a folyékony édesítőszer? Az nem helyettesíthető xillittel?

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Wed, 2013-06-26 19:09

Dehogynem! Mivel elég drága mulatság a nyírfacukor, én így szoktam spórolni - ráadásul így a végén még kevesebb a kalória! :)

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Wed, 2013-06-26 18:37

Semmi gond! Átolvastam vagy kétszer, hogy mi nem lehet világos, de nem bírtam rájönni, ezért kíváncsian vártam, hogy mit írsz. :)

csicsi64
csicsi64 Wed, 2013-06-26 16:56

Nekem nem vilagos a tesztaja. Valahogy nem ertem az egesz leirast, pedig nem vagyok kezdo