Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízes sütemény

Grízes sütemény
Grízes sütemény
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvége nálam a süti sütés időszaka, amikor van időm kísérletezgetni is! Ez alkalommal kipakoltam minden lehetséges hozzávalót a kamrából és hűtőből, és ez lett a végeredmény! Amolyan "mindentbele" süti lett, és néhány perc alatt elfogyott! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Ha a krém esetleg híg lenne, nyugodtan keverjünk hozzá 1-2 tk, kevés vízben oldott zselatint. Én viszont újra melegítettem a kész krémet, és hozzáadtam egy csomag tiramisu ízű pudingport. Mindkét verzió gyönyörűen megszilárdítja a krémet. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a pudingport és a gyömbért egy tálban összekeverjük
  2. Egy külön tálban szintén összekeverjük az olajat és a tojást, majd az egészet hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A tejjel kicsit lazítjuk.
  3. 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük (tűpróba), majd kihűtjük. A pudingportól gyönyörű színe lesz a tésztának! :)
  4. A krémhez először a tejből, búzadarából és cukorból sűrű tejbegrízt főzünk, kihűtjük.
  5. A tejszínhabot a habfixálóval és kevés vanília aromával felverjük, a kihűlt tejbegrízt hozzákanalazzuk, és összekeverjük. Ízlés szerint cukrozzuk.
  6. A kihűlt tésztán oszlassuk el a krémet, majd a tetejét díszítsük gyümölccsel. (Én ananászt használtam, mert az volt csak itthon, de bármilyen gyümivel isteni! :))
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 455
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Norasz

Mióta szakács: 2013.01.20.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

grízes-pudingos süti, vaníliapudingos-darakrémes süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norasz
Norasz / Norasz Fri, 2013-05-24 15:53

Kedves krinyo21!

Én kisméretű tepsiben sütöttem, de szerintem lényegében mindegy a tepsi mérete, csak annyi fordulhat elő, hogy kicsit laposabb lesz a süti. De ha azt szeretnéd, hogy olyan magas legyen mint a képen, akkor vedd az adagok másfélszeresét. :)

Norasz
Norasz / Norasz Sat, 2013-02-02 16:41

Kedves Adél!

Remélem örömödet leled majd a sütiben, és ez is ízleni fog! :)

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-02-02 14:34

Kedves "Norasz"!
Köszi a receptet, elmentettem és mivel szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni,
ki fogom próbálni. Még régebben egy volt kolleganőm megkínált hasonló grízes
krémmel készült sütivel, nagyon ízlett, de a receptet nem kértem el, ezért is örülök
most ennek a receptnek.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

689
finomliszt 10 dkg
rétesliszt 2 dkg
cukor 10 dkg
szódabikarbóna 0.5 tk
gyömbér 1 tk
napraforgó olaj 1 dl
tojás 2 db
tej 1 dl
tej 0.5 dl
búzadara 5 evőkanál
cukor 2 ek
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
vaníliaaroma 10 ml
ananász 20 dkg