r
Nosalty Logó

Almás-pudingos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Almás-pudingos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 7056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 1177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    304.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7583 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2862 mg
  • Nátrium
    2381 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1016.6 g
  • Cukor
    718 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    1528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1621 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2758 micro
Összesen 7056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészületként az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A gáztepsibe sütőpapírt teszünk, melyet enyhén megvajazunk. Erre rakosgajtuk a felszeletelt almákat. Az alma vastagsága kb. 1-1,5 cm legyen.
  2. A 10 tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az előre összekevert sütőporos-bikarbónás lisztet. A keverékbe óvatosan belevegyítjük a tojásfehérjék felvert habját, majd az így kapott keveréket kettéválasztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, majd ezt egyenletesen az almákra simítjuk.
  3. Amikor ezzel megvagyunk, akkor minderre rásimítjuk a "fehéren" maradt masszát, majd (tűpróbáig) sütjük.
  4. Míg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. Ehhez a pudingpor elkeverjük a tejjel, és megfőzzük. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk, és simára elegyítjük.
  5. Amikor a tészta már kellőképen kihűlt, rásimítjuk a vajas-pudingos krémet, és elkészítjük a csokimázat. A végén ezzel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22135
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 14.

Ajánló

Mivel a süti elég édes és laktató, ezért kis kockákra vágjuk, amikor tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami nagyon finomat és kicsit gejl-t akartam enni. A régi receptek között durkálva találtam meg ezt a süteményt. Igazából csak egy kis cetlire volt lejegyezve valamikor régen, még neve sincs. Illetve lehet, hogy van neve, de én csak mennyei almásnak hívom, mert nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!