Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós rakott krumpli

Juhtúrós rakott krumpli
Juhtúrós rakott krumpli
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom aromás egytálétel, de köretnek is kitűnő.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, de nem túl puhára, ha kihűlt lehúzzuk a héját és karikára vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk, majd a liszttel összekeverjük.
  3. A tojásokat összekeverjük a tejföllel és a tejszínnel, megsózzuk.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy tűzálló tálat kivajazunk, a hagymakarikákat bő, forró olajban úszva aranybarnára sütjük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük.
  5. A tálba lerakunk egy sor krumplit, sózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a juhtúrót, befedjük a hagymakarikákkal, majd rárakjuk a maradék krumplit, szintén sózzuk, borsozzuk, majd leöntjük a tojásos tejföllel.
  6. Ezután a sütőben kb. 1 órán át sütjük. A sütési idő vége felé a felső lángra tesszük. Ha megsült, adagokra vágjuk és forrón tálaljuk, friss salátát kínálunk hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 621
elküldve: 14
receptkönyvben: 185
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott krumpli, rakott krumpli juhtúróval

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rubend
rubend Sun, 2018-10-07 00:03

zseniális recept! Én raktam bele friss kaprot is, kiváló volt, köszönöm.

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2013-11-02 20:56

Kedves Katharosz, irto jo a recept, muszaj kiprobalni! (Imadom a krumplit, a juhturorol nem is beszelve...) Köszönettel, Marti

enique
enique / enique Fri, 2013-11-01 12:12

Ha kb. 1 órát kell sütni, vajon nem lehetne-e nyers krumplival készíteni?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-02-19 08:56

Kicsit késve, de nagyon szépen köszönöm ezt az ízes finomságot, máskor is fogom készíteni, mivel nagy sikere lett . :-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-28 10:32

Jaj de nagyon mesés, az étel fotója, az étel neve már kecsegtető, elolvastam, el fogom készíteni, köszönöm a receptet.:-)
Éva-Anyóca

1083
burgonya 80 dkg
juhtúró 30 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 4 dl
főzőtejszín 1 dl
tojás 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek