Nosalty Logó

Medvehagyma krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Medvehagyma krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 835 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 208 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3925.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    3271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 835 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, nagyobb darabokra felvágjuk, majd egy kis levessel finomra pürésítjük.
  2. Az olajat felhevítjük, a lisztet az olajban aranysárgára pirítjuk. Felöntjük a medvehagymapürével és a maradék levessel. Kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt és felfőzzük. Cayenne borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a hideg vajat és rögtön levesszük a tűzről.
  4. Tányérokba merjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 91924
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 12.

Ajánló

Tálaláskor megszórhatjuk croutonnal.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazából ez egy tavaszi leves, de nálam a fagyasztóban volt még egy adag medvehagyma lefagyasztva. Szerencsére ugyanolyan finom lett most is, mint frissből.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

hol lehet medvehagymát kapni? a medvehagymás sajtot már kóstoltam, és az az egyik kedvencem!, ja és nagyon egészséges!

Glaser

http://www.medvehagyma.eu/termekeink.html

Törölt felhasználó

szia, piacokon lehet kapni medvehagymát, én pl a fény utcain láttam.

Törölt felhasználó

hahó! Én legutóbb a Gerecse aljában láttam medvehagyma mez?t. Egy kis kirándulással egybekötve remek beszerzési lehet?ség, ha vki össze akarja kötni a kellemest a hasznossal.

Törölt felhasználó

mirelite formában a tescóban vagy az auchanba.

Törölt felhasználó

Ha mélyh?tött, hogyan kell lefagyasztani és felhasználni, hogy ne legyen h?t? ize?

Glaser

Szia Villanyfarkas! A medvehagyma frissen a legfinomabb, de azert valahogy tartositani is kell. A fagyasztashoz a leveleket mossuk meg, töröljük szarazra, nagyon eles kessel vagjuk szeles csikokra, majd pakoljuk be nylonzacskoba es be a melyhütöbe. Ajanlott kis zacskokba pakolni, kb. annyit amennyit egy alkalommal felhasznalunk. Felengedve ugyanugy hasznaljuk mint a frisset. En mar evek ota fagyasztom a medvehagymat, de meg nem volt hütö ize. Üdv. Glaser

Törölt felhasználó

Hello Glaser! Köszi a tanácsot. Tavaly sokat ettem, de nem tudtam, hogy hogyan kell eltenni jól, idén nemsokára megint lesz.Csak gyözzem eltenni télire?

vvbaba

Szia ! Érdeklödnék ,hogy mikkor érdemes lepépesíteni a levest ,mert nekem nem igazán sikerült ,lehet ,hogy a robott gépem a rossz.

lulesz

Egyb?l dupla adagot készítettem, mert nagyon szeretjük a medvehagymát. A férjemnek nagyon ízlett, nekem a második tányérral jobban. De nálunk krémlevesb?l az újhagymakrémleves marad a nyer?.

Törölt felhasználó

Kedves Glaser, köszönöm a receptet. A családban leginkább én vagyok a "krémleveses", de ez annyira ízlett mindenkinek, hogy ma készítem el másodjára. Szuper!

esztersilver

Szuper a recept,pupra laktunk:)

Lydia

Köszönöm a receptet, bátor voltam és egyb?l dupla adagot csináltam de még ez is elfogyott nagyon ízlett a családnak, a lánykánk kétszer kért és a végén még a maradékot ki is itta a tányérból :)

nyevi70

Én tegnapel?tt másztam meg a Gerecsét egy kis medvehagymáért, és most készítem Glaser receptje alapján a medvehagyma krémlevest, remélem nekem is olyan jól sikerül, ahogy azt az el?ttem hozzászólók írták. :-)

nyevi70

Elkészült életem els? medvehagyma-krémlevese és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!!!!!!!!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek