r
Nosalty Logó

Feketegyökér-krémleves paszternákchipsszel

Gréti
Feketegyökér-krémleves paszternákchipsszel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A paszternákchips elkészítése

A leves elkészítése

157
Kalória
4.7g
Fehérje
31.8g
Szénhidrát
2.3g
Zsír
385.2g
Víz
-
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A paszternákchips elkészítése

A leves elkészítése

Összesen 157 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A paszternákchips elkészítése

A leves elkészítése

Összesen 627 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A paszternákchips elkészítése

A leves elkészítése

Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    385.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 157 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1540.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 627 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 34 kcal

Elkészítés

A paszternákchips elkészítése

  1. A paszternákot hámozzuk meg, és szeleteljük vékonyan (de nem hajszálvékonyan). Aztán áztassuk vízbe egy fél órára.
  2. Közben melegítsük elő a sütőt 150-160 fokra.
  3. Papírtörlővel itassuk le a vizet a paszternákszeletekről, majd helyezzük őket egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejüket spricceljük meg olívaolajjal, és mehetnek az előmelegített sütőbe sülni, száradni.
  4. Félidőben forgassuk meg a szeleteket. Addig süssük a paszternákchipset, ameddig kissé kiszárad és roppanós lesz (de ne barnuljon meg!), ez kb. 15-25 perc. Érdemes folyamatosan figyelni!

A leves elkészítése

  1. A burgonyát pucoljuk, mossuk, és apróra kockázzuk, és pici sóval, borssal főni tesszük.
  2. Közben - mivel ragacsos levet ereszt - gumikesztyűben, víz alatt megpucoljuk a feketegyökeret. Belül vakítóan fehér, de gyorsan barnul, ezért rögtön citromos vízbe szeleteljük.
  3. A főzés közben hozzáadjuk a burgonyához a feketegyökér-darabkákat, és kurkumával színezzük a levet. Pár perc elég neki.
  4. Összeturmixoljuk a levest. (Nem baj, ha egy-két nagyobb feketegyökér-darabka megmarad, mert nagyon jólesik ráharapni.)
  5. Tálaláskor kisebb tálkákba szedjük a levest, paszternákchipsszel és frissen vágott snidlinggel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Kinézetre répa, felhasználásában a spárgához hasonlít. Krémlevese valódi üdítő élmény lesz húsvétkor, próbáljátok ki!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek