adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A paszternákchips elkészítése
-
50 dkg feketegyökér
-
1 késhegynyi kurkuma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dl víz
-
1 nagy db pasztinák
-
1 ek olívaolaj
A leves elkészítése
157
Kalória
4.7g
Fehérje
31.8g
Szénhidrát
2.3g
Zsír
385.2g
Víz
-
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
A paszternákchips elkészítése
-
125g feketegyökér89 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
33g pasztinák21 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A leves elkészítése
Összesen
157
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 385.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
157
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1179.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 127 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 23 mg
Víz
-
Összesen 1540.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
627
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
34
kcal
Elkészítés
A paszternákchips elkészítése
- A paszternákot hámozzuk meg, és szeleteljük vékonyan (de nem hajszálvékonyan). Aztán áztassuk vízbe egy fél órára.
- Közben melegítsük elő a sütőt 150-160 fokra.
- Papírtörlővel itassuk le a vizet a paszternákszeletekről, majd helyezzük őket egymás mellé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejüket spricceljük meg olívaolajjal, és mehetnek az előmelegített sütőbe sülni, száradni.
- Félidőben forgassuk meg a szeleteket. Addig süssük a paszternákchipset, ameddig kissé kiszárad és roppanós lesz (de ne barnuljon meg!), ez kb. 15-25 perc. Érdemes folyamatosan figyelni!
A leves elkészítése
- A burgonyát pucoljuk, mossuk, és apróra kockázzuk, és pici sóval, borssal főni tesszük.
- Közben - mivel ragacsos levet ereszt - gumikesztyűben, víz alatt megpucoljuk a feketegyökeret. Belül vakítóan fehér, de gyorsan barnul, ezért rögtön citromos vízbe szeleteljük.
- A főzés közben hozzáadjuk a burgonyához a feketegyökér-darabkákat, és kurkumával színezzük a levet. Pár perc elég neki.
- Összeturmixoljuk a levest. (Nem baj, ha egy-két nagyobb feketegyökér-darabka megmarad, mert nagyon jólesik ráharapni.)
- Tálaláskor kisebb tálkákba szedjük a levest, paszternákchipsszel és frissen vágott snidlinggel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 150 °C
Kinézetre répa, felhasználásában a spárgához hasonlít. Krémlevese valódi üdítő élmény lesz húsvétkor, próbáljátok ki!