Kovászos uborka Petruskától
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Petruska
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
95
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
763
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4229.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 3964 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 518.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
95
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33835.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 909 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 31710 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 4145.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 792 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 323 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 491 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 875 micro
-
β-crypt 504 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
763
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 704 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
16
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Felforraljuk a vizet a sóval. Langyosra hűtjük.
- Megmossuk az uborkákat. Szükségünk lesz még egy 5 literes befőttes üvegre is. Az uborkákat, kaprot, tormát, fokhagymákat felváltva beletesszük az üvegbe.
- A tetejére tesszük a kenyérszeleteket. Ráöntjük az evőkanálnyi ecetet.
- A langyos, sós vízzel feltöltjük az üveget. Kitesszük a napra, a melegbe. Az üveg fedelét ne csavarjuk rá, csak tegyük a tetejére. Ha nincs tető, jó lesz egy kistányér is.
- Minden nap nézzük meg, mert a maradék sós vízből rá kell majd önteni. Célszerű az üveg alá egy tálcát vagy mélytányért tenni.
- Időjárástól függően 4-6 nap alatt készül el. Kóstoljunk meg egyet, hogy átjárta-e már a sós lé. Ilyenkor már nem fehér a belseje.
- Ha már jónak találjuk az uborkákat, akkor kivesszük a kenyeret, kidobjuk. Az uborkákat lemossuk, ne legyen rajta kenyérdarab. Beletesszük őket egy zárható edénybe, és rászűrjük az uborka levét. Jól behűtjük.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 93281
- Feltöltés dátuma: 2012. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petruska
61 recept
Nyári szezonban állandóan van a hűtőben, mert nagyon szeretjük.