r
Nosalty Logó

Kovászos skolebrod

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rama
Kovászos skolebrod
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Skolbrod tészta

Vaníliás töltelék

Kókuszos máz

Összesen 1387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Skolbrod tészta

Vaníliás töltelék

Kókuszos máz

Összesen 5545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Skolbrod tészta

Vaníliás töltelék

Kókuszos máz

Összesen 257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7412.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    4317 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    903.4 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    458 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1789 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    912 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 5545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 257 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Skolbrod tészta

Vaníliás töltelék

Kókuszos máz

Elkészítés

Skolbrod tészta

  1. Öntsük egy nagy keverőtálba a szobahőmérsékletű növényi tejet, adjuk hozzá a cukrot, a sót és az őrölt kardamomot. Keverjük át, hogy feloldódjon benne a cukor. Ezután szórjuk bele a kenyérlisztet, és gyúrjuk át csomómentesre. Ezután takarjuk le légmentesen, és hagyjuk állni fél órát.
  2. Miután megszívta magát a liszt, adjuk hozzá az aktív kovászt, majd dagasszuk ki alaposan a tésztát. Ezután tegyük bele a vajalternatívát, és dagasszuk addig, amíg szép bársonyos lesz a tészta. Takarjuk le, és hagyjuk 1-2 órát pihenni.
  3. Szedjük szét 12 egyforma (kb. 90g) méretű darabra, majd gombócozzuk ki őket, és helyezzük el őket úgy, hogy legyen helyük kelni. Takarjuk le légmentesen, és mehetnek éjszakára a hűtőbe pihenni.
  4. Tegyük a bucikat zsírpapírral kibélelt tepsire, akkora távolságot hagyva egymás közt, hogy a duplájára meg tudjanak kelni. A bucik közepét nyomkodjuk meg alaposan, kialakítva egy fánk formát. Ebbe fog menni a vaníliás töltelék.
  5. Takarjuk le, és hagyjuk kelni a tésztát, amíg szép levegős, felfújt lesz. Ez akár 2-5 óra is lehet a hőmérsékletektől függően.
  6. Miután megkelt a tészta, és ha szükséges formázzuk meg óvatosan. Kenjük le a megmaradt tojásfehérjével, hogy szép aranybarnára pirulhasson meg.
  7. Egy habzsák segítségével töltsük meg a vaníliás krémmel a mélyedéseket.
  8. 180°C-on 20-25 perc alatt légkeverés nélkül süssük meg aranybarnára.
  9. Miután elkészültek, hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk bele a cukormázba, végül a kókuszreszelékbe.

Vaníliás töltelék

  1. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük félre a tésztához. A sárgájához adjuk hozzá a cukrot, a vaníliapasztát, a keményítőt és egy kevés növényi tejet, majd kavarjuk ki simára.
  2. A növényi tejet forraljuk fel, majd folyamatos kevergetés közben csurgassuk hozzá a vaníliás részt.
  3. Főzzük takarékon egy-két percig folyamatos kavarás közben, végül adjuk hozzá a vajalternatívát is, és kavarjuk el benne simára.
  4. Tegyünk rá egy darab fóliát, hogy kihűlés közben ne bőrösödjön meg. Tegyük be a hűtőbe dermedni.

Kókuszos máz

  1. A porcukrot kavarjuk ki a vízzel simára. Ezzel vonjuk be a megsült sütiket, hogy rá tudjon tapadni a kókusz.
  2. A kókuszreszeléket öntsük egy tálba, amibe könnyedén bele tudjuk forgatni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1190
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A skolebrod egy tipikus norvég, vaníliával töltött péksütemény kókuszba forgatva. A tésztájába kevert kardamomtól igazán illatos és különlegesen aromás lesz. A tésztája puha és foszlós, amit érdemes még aznap, frissen fogyasztani!

Hozzávalók

Skolbrod tészta

Vaníliás töltelék

Kókuszos máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek