Nosalty Logó

Fahéjas karlsbaderbullar

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas karlsbaderbullar
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 248 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2467 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 342 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 248 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 2467 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 1 ek cukorgyöngy (svédül pärlsocker. Sajnos ezt a fajta cukrot én eddig csak Svédországban láttam, vettem, így Magyarországon sima kristálycukorra)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt morzsoljuk a langyos tejbe, adjunk hozzá egy teáskanál cukrot, és kb. 5-10 percig hagyjuk felfutni az élesztőt, amíg kb. duplájára nem nő.
  2. Keverjük össze, és morzsoljuk el a vajat a liszttel egy nagy tálban. Adjuk hozzá a maradék cukrot, tojást és a felfuttatott élesztőt. Kb. 5-10 percig gyúrjuk a tésztát, amíg egy szép sima, lágy tésztát nem kapunk. Tegyük félre, és kb. 10-15 percig hagyjuk pihenni, kelni a tésztát.
  3. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk ki egy lisztezett felületre (kb. 20x30 cm-esre). Kenjünk meg először a vajjal, szórjuk meg a fahéjjal, majd reszeljünk rá marcipánt.
  4. A most következő lépésnél két különböző módon lehet formázni és feltekerni vagy csavarni a bullar-t.
  5. Félbehajthatjuk a tésztát, kb. 1 cm-es csíkokra vághatjuk, majd a két végét tartva ellentétes irányba elkezdjük csavarni a tésztát, majd spirál alakú csigákat formázunk a tésztából.
  6. A másik lehetőség (ami valamivel talán gyorsabb is), hogy a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük a tésztát, kb. 10-15 szeletre vágjuk, és bullar sütőpapírban a tepsire helyezzük.
  7. Kb. 40-60 percig hagyjuk kelni a már készre formázott csigákat. (Be kell valljam, én tegnap nem hagytam kelni őket, egyből mentek az előmelegített sütőbe, de szerintem így is tökéletesek lettek.)
  8. Melegítsük elő a sütőt 225°C-ra. A csigákat kenjünk meg tojással, szórjuk meg gyöngycukorral (vagy ennek hiányában kristálycukorral), és a sütő középső rácsára téve kb. 8-10 perc alatt süssük készre őket.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2729
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Receptkategóriák

Nagy döntést hoztam a hétvégén. Az összes svéd bullarféleséget kipróbálom, ehhez meg fogom minden létező fajtáját sütni. Elhatároztam, hogy ehhez a projekthez meg fogom venni azt a svéd könyvet, amivel már nagyon régóta szemezek, és ami hagyományos svéd sütemény- és tortarecepteket tartalmaz.  A sütést Cupcakesfluffan Karlsbaderbullar receptjével kezdtem (a karlsbaderbullar vajjal és marcipánnal van töltve), lépésről lépésre követtem is a receptet. Egy ideig...mMég mielőtt feltekertem volna a tésztát,  arra gondoltam, miért is ne szórhatnám meg fahéjjal is? Mindenki maga döntse el, mi sült ki ebből a végén... Marcipános kanelbullar (a svéd fahéjas csiga) vagy fahéjas karlsaderbullar. Ahogy tetszik.

Hozzászólások

Évi néni

H? de jó ötlet. Én vev? leszek valamennyire. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Akkor igyekszek hozni újabb svéd recepteket :)

Boribon

Marcipan, fahej... isteni lehet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek