Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos kenyér lenmaggal és rozsliszttel

Kovászos kenyér lenmaggal és rozsliszttel
Kovászos kenyér lenmaggal és rozsliszttel
105 perc / előkészület: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig a kovászos kenyér a favorit.

Azt hiszem, most már a kovász is megérett rendesen a kenyérsütéshez. Nem hiába etegetem, becézgetem. :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bedagasztjuk a tésztát, pihentetjük.
  2. Bedagasztjuk 1 ek olajjal és lenmagpehellyel, pihentetjük.
  3. Dagasztjuk, papíros formában kelni hagyjuk.
  4. Sütjük, türelemmel várunk, míg legalább langyosra hűl.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 824
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ikó

Mióta szakács: 2010.10.06.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kovászos rozskenyér, kenyér kovásszal, magos kovászos kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-01-22 22:49

Szia Iko, látom Téged is elkapott a kovasz-láz! Nevet adtál-e már a kovászodnak? Mert állítólag azt kell...:) üdv, Torma :)

465
kovász 40 dkg
kukoricaliszt 20 dkg
rozsliszt 20 dkg
kenyérliszt BL80 60 dkg
lenmag 1 ek
5 dkg
cukor 5 dkg
víz 6 dl
almaecet 5 ek
napraforgó olaj 1 ek