r
Nosalty Logó

Körtés lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mumuska
Körtés lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1058 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4232 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 146 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.4 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1058 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7233.8 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    812 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2507 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    42 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.5 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1818.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1640 micro
Összesen 4232 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához a túrót az olajjal, a tojással, és a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A száraz összetevőket (liszt, kakaó, só, sütőpor) a masszához keverjük. Ha szükséges tehetünk még hozzá tejfölt, (ha túl száraz lenne).
  2. A tepsit kivajazzuk, vagy sütőpapírral béleljük, és a tésztát kinyújtjuk úgy hogy a tepsi széleire is jusson belőle.
  3. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből habot verünk. A sárgáját a túróval, tejföllel, cukorral, citromlével, pudingporral, és a fűszerekkel összedolgozzuk. Majd a végén óvatosan hozzáadjuk a tojások fehérjét.
  4. A tésztára öntjük.
  5. A körtéket legyezőmintában bevagdossuk, és a krémre rakosgatjuk mintával felfelé.
  6. 200 fokta előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük, majd hűlni hagyjuk, és csak ezután szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35*25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 63144
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 05.

Ajánló

Gyümölcs szezontól függően bármivel készíthető, szerintem a szilvával nagyon jól kijön a gyömbér.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Körtés lepény
mumuska 37 recept

A spájzban való pakolgatás során körtebefőttre leltem, és egyből egy nagyon régen elkészített süti jutott eszembe, amit a 2003-as Lisa-Házi sütemények című újságban jelent meg, és nagy sikert aratott a család körében. Akkor friss körtével készítettem, de befőttel is nagyon finom lett.

Hozzászólások (13)

ze(n)derta

hmmmmmmmm.... nagyon guszta! ;-) elmentve. hétvégén kipróbálva. üdv, toma

nyamóka

Nagyon szép, én is tervbe vettem! :-) Üdv: Éva

almamag

Elmentettem,! Annyira jól néz ki, de biztosan nagyon fincsi is! :-) A kóstolót várja: ILi

delenser

Ez nagyon finom..........

Törölt felhasználó

Nem sok körtés recepttel találkoztam még. A körte a kedvenc gyümölcsöm,majdnem az egyetlen kedvenc. Ez a süti nagyon jól néz ki!

Törölt felhasználó

Ez nagyon mutatós lett kedves mumuska! :))) Ez igen! Biztos finom is! A legjobbakat: Mrs Smith

mumuska

Köszönöm! Ez az egyik kedvenc tányérom, és az egyik kedvenc képem is. Az íze pedig tényleg isteni!

Alexandra

Kedves mumuska!! Én ma sütöttem meg ezt az isteni süteményt!! Igaz nem körtével hanem barackal!! Azzal is nagyon finom! Nagyon mutatós sütemény!!

Törölt felhasználó

Nem kell cukor a tésztájába?

mumuska

Kedves e.kapus! Meglep?, de nem hiányzik bel?le, elég bele a 2 tasak vaníliás cukor. Jó sütést!

Törölt felhasználó

Szia Mumuska! Hétvégén megsütöttem ezt a lepényt, mert már régóta szemeztem vele. Gyönyör? a fotó! Különleges íz? süti a gyömbérnek és a szegf?szegnek köszönhet?en, és harmadnap is finom, s?t ha lehet, még jobban is ízlett 2 nappal kés?bb. Sajnos nem volt elég nagy tepsim, ezért 2 kisebb méret?ben sütöttem meg, aminek az lett az eredménye, h. a krémréteg jóval vékonyabb lett. Sztem is elég a tésztába 2 zacskó vaníliáscukor (én mindig bourbon vaníliásat használok). Pont az ilyen nem túl édes sütiket szeretem, de most jól esett a tetejére dupla adag porcukrot szórni. :-) Köszi a recit! Üdv: Gabi

mumuska

Kedves Gabi! Örülök, hogy tetszett a fénykép, talán ez az egyik legjobban készült képeim egyike! Annak pedig még jobban örülök, hogy a süti is ízlett! Üdv: Timi

Meske12

Kipróbáltam, nagyon finom. :D

edingo

Ma megsütöttem a süteményt, valóban finom és mutatós, de nekem a tésztája nem lett elég puha. Mindent a recept szerint csináltam van ötleted hogy mit ronthattam el? Üdv, edingo

mumuska

Talán több tejföl kellett volna bele. Ez mindig függ a liszt min?ségét?l, a túró víztartalmától, stb. De amúgy sem piskóta jelleg? a tészta s?r?sége.

focaccina

szia!!màr egy ideje szemeztem ezzel a recepttel ès ma vègre nekiàlltam...èppen belesimitottam a tepsibe a tèsztàt amikor beugrott hogy kimaradt a sutopor..ès màr a sutoben volt amikor a hutot kinyitva a felvert tojàs fehèrjèken akadt meg a szemem...mert hogy az is kimaradt...fura is volt hogy nagyon kemèny volt a massza de egy kis tejfol meg egy lottyintès tej ès màris megoldodott a problèma...szoval biztos voltam benne hogy vègèrvènyesen eltoltam a sutit de csodàk csodàja...nagyon finom lett!!!:)a felèt màr be is lapàtoltam...legkozelebb azèrt majd az eredeti recept szerint fogom kiprobàlni!!:) koszi szia judit

mumuska

Kedves Judit! Hát a fejemet fogtam, mikor olvastam, hogy miket csináltál, illetve nem csináltál! :-) Azt gondoltam valami szörny?t fogsz a végére írni, de hál' istennek nem. Örülök, hogy így is ízlett!!!!!! Ez aztán a bátorság, és kreativitás!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tegnap megsutottem a sutit, es nekem nagyon hianyzik a cukor a tesztabol, pedig en nem szeretem a nagyon edes sutiket, de ez meg nekem is keves. En teljes kiorlesu tonkolybol csinaltam, hozzatettem egy kispoharas natur joghurtot, es allagra tok jo lett, de izre, olyan mintha kenyeret ennek. Nem hiszem hogy a teljes kiorlesu liszt miatt (mindent ebbol sutok, es mindig jo szokott lenni), de az mondjuk lehet hogy ebben megkevesbe jon ki az a 2 zacsko vanilias cukor edessege, nem tudom. A suti "felso resze" amugy nagyon finom lett, legkozelebb meg majd rakok a tesztaba egy kis nyirfacukrot :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek