r
Nosalty Logó

Körtés pite túróval, karamellel

NS
Körtés pite túróval, karamellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

568
Kalória
11.3g
Fehérje
88.4g
Szénhidrát
19.2g
Zsír
129.2g
Víz
62.8g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
47.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3620.9 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    706.9 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1034 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 4535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étkezési keményítőhöz apránként hozzáadjuk a tejet és a cukrot, csomómentesen elkeverjük, és pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni.
  2. A tészta hozzávalóiból homogén masszát gyúrunk (egész könnyen megy, szépen összeáll és nem ragad le nyújtáskor sem). Folpackba csomagolva fél órán át hűtjük.
  3. Amikor a puding langyosra hűlt, alaposan kikeverjük a túróval.
  4. A tésztát kinyújtjuk és a pitetálat/fém gyümölcstortaformát kibéleljük vele, a túllógó részeket levágjuk.
  5. A tésztára halmozzuk a túrókrémet, majd megkenjük lekvárral és a tetején csinosan elrendezzük a körtecikkekeket (meghámozni nem kell.) Tipp: a körtét ne szeleteljük fel előre, mert bebarnul, csak akkor, amikor már a többivel kész vagyunk.
  6. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
  7. Közben elkészítjük a karamellt: a mézet lábosban karamellizáljuk, olyan színűre, mint a Dobos tortán a cukor, majd meleg vízzel felöntjük. Tipp:a lábost a tűzről vonjuk le és ne álljunk közel hozzá, mert felcsap a gőz, vagy mi:)Ezután visszaforraljuk kb. méz sűrűségűre.
  8. A megsült torta tetejére csorgatjuk a karamellt.
  9. Langyosan-hidegen szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amióta 2 hete potom pénzért vettem egy pitetálat, legyőzhetetlen vágyat érzek, hogy mindenféle pitéket sütögessek, holott ezelőtt omlós tésztát nem is igazán készítettem. Ennek a körtepitének a receptje a Blikk Nők Konyha egyik legfrisebb számában volt, (igen-igen, magam is meglepődtem, csúcs szupi receptek vannak benne, bár bevallom, előítélettel voltam iránta). Ez, pontosabban majdnem ez a körtepite volt a címlapon. Általában sosem követek pontosan recepteket, persze a süteményeknél nagyon fontos a mértékegység. Számos recept inkább csak ötletadásra jó. Nos, ennél a receptnél már csak azért sem lehetett volna szentírásnak tekinteni a leírást, mert már első ránézésre is látszott, hogy a leírt liszt és vaj mennyiségéből bizony nem lesz tészta, legfeljebb valami nokedlire emlékeztető kulimász. :) Így is volt, 10 deka liszt kellett még hozzá. Az eredeti recept vaníliás pudingport írt- na ez az, amit nem tartok itthon, mert nem más, mint kukoricakeményítő és különféle mesterséges aromák és színezékek. Ezen kívül a receptben baracklekvár volt, mivel az sajnos nem volt itthon, piros ribizli dzsemmel készült, valamint a tetejére is saját ötlet alapján került a karamell.

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek