r
Nosalty Logó

Körtés pite túróval, karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtés pite túróval, karamellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 568 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4535 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 192 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 568 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3620.9 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 4535 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étkezési keményítőhöz apránként hozzáadjuk a tejet és a cukrot, csomómentesen elkeverjük, és pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni.
  2. A tészta hozzávalóiból homogén masszát gyúrunk (egész könnyen megy, szépen összeáll és nem ragad le nyújtáskor sem). Folpackba csomagolva fél órán át hűtjük.
  3. Amikor a puding langyosra hűlt, alaposan kikeverjük a túróval.
  4. A tésztát kinyújtjuk és a pitetálat/fém gyümölcstortaformát kibéleljük vele, a túllógó részeket levágjuk.
  5. A tésztára halmozzuk a túrókrémet, majd megkenjük lekvárral és a tetején csinosan elrendezzük a körtecikkekeket (meghámozni nem kell.) Tipp: a körtét ne szeleteljük fel előre, mert bebarnul, csak akkor, amikor már a többivel kész vagyunk.
  6. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
  7. Közben elkészítjük a karamellt: a mézet lábosban karamellizáljuk, olyan színűre, mint a Dobos tortán a cukor, majd meleg vízzel felöntjük. Tipp:a lábost a tűzről vonjuk le és ne álljunk közel hozzá, mert felcsap a gőz, vagy mi:)Ezután visszaforraljuk kb. méz sűrűségűre.
  8. A megsült torta tetejére csorgatjuk a karamellt.
  9. Langyosan-hidegen szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 49
  • 7 napos nézettség: 538
  • Össznézettség: 70703
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amióta 2 hete potom pénzért vettem egy pitetálat, legyőzhetetlen vágyat érzek, hogy mindenféle pitéket sütögessek, holott ezelőtt omlós tésztát nem is igazán készítettem. Ennek a körtepitének a receptje a Blikk Nők Konyha egyik legfrisebb számában volt, (igen-igen, magam is meglepődtem, csúcs szupi receptek vannak benne, bár bevallom, előítélettel voltam iránta). Ez, pontosabban majdnem ez a körtepite volt a címlapon. Általában sosem követek pontosan recepteket, persze a süteményeknél nagyon fontos a mértékegység. Számos recept inkább csak ötletadásra jó. Nos, ennél a receptnél már csak azért sem lehetett volna szentírásnak tekinteni a leírást, mert már első ránézésre is látszott, hogy a leírt liszt és vaj mennyiségéből bizony nem lesz tészta, legfeljebb valami nokedlire emlékeztető kulimász. :) Így is volt, 10 deka liszt kellett még hozzá. Az eredeti recept vaníliás pudingport írt- na ez az, amit nem tartok itthon, mert nem más, mint kukoricakeményítő és különféle mesterséges aromák és színezékek. Ezen kívül a receptben baracklekvár volt, mivel az sajnos nem volt itthon, piros ribizli dzsemmel készült, valamint a tetejére is saját ötlet alapján került a karamell.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon guszta! (Felismertem:) a Tiédben több az élet.... néhány perce nézegettem az újságot...valóban egész jó....puding ügyben továbbra is egyetértünk...;) Tündér

Törölt felhasználó

Köszi, Tündér, igaz, hogy milyen jó kis újság? Meglep?dtem nagyon. Asszem máskor is meg fogom venni. A következ? egyébként a kanadai almás lesz, amit elkészítek bel?le (a körtepite melletti oldalon van :) ) Juci

P.

Ez merénylet Jucikám...Megint. :-p

Törölt felhasználó

kösziiiii :)))

Éva-Anyóca

Kedves strawberry!Én is felismertem a receptet, és igen, sokszor jó, ha az ember ötletel, és ez a Te esetedben is csak jót tett a receptnek.Köszi.Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Hát ez meg!!!! Nagyon-nagyon tetszik!!! Szép is, guszta is meg minden!!!:))) Ezt is elmentem!!! Puszi: Mrs Smith

vaksi

Elkészítettem, isteni finom, és gyönyör? lett a végeredmény. Mindene eszméletlen finom, a tésztája, a tölteléke, a teteje! Nekem dupla adag túrót kellett megmentenem, meg amúgy is kevésnek t?nt a recepteben megadott töltelék mennyiség, ezért dupla tölteléket csináltam - aminek az lett az eredménye, hogy a töltelék nem dermedt meg, és szeleteléskor teljesen szétfolyott az egész. Úgyhogy legközelebb - mert biztosan lesz legközelebb! - maradok a receptben megadott mennyiségeknél. :-)

Törölt felhasználó

Nekem egy adaggal is folyós lett sajnos... Szerintem túl sok lé távozott a körtéb?l.

blange

Édesanyám születésnapjára megsütöttem, és nincsenek rá szavak, mennyire jó.:):) Egy kérdésem lenne.. A karamellnek a tetején meg kellett volna szilárdulnia, vagy jó, ilyen híg maradt?

Törölt felhasználó

Hig. Nem rontottad el. :-)

Törölt felhasználó

Nem tudom, hogy milyen lesz, ha kih?l, de forrón is Isteni :-). Nem volt itthon porcukrom, a tésztát ezért kristállyal készítettem, de így is tökéletes. Elég sok lekvárt kentem rá, emiatt szinte a túrós krémbe nem is kellene cukor (próbálok minél kevesebb cukrot használni). Ja, és a mézes öntetet nem csináltam meg, mert türelmetlen voltam, enni akartam bel?le, de biztosan még az is dob rajta! :-)

hangya68

Szuper ez a recept! Köszi! Úgy érzem hidegen még finomabb lesz. A recept szerinti 8 dkg cukrot tettem a töltelékbe, a lekvárom sem volt éppen savanykás, így nekem kicsit édes lett. Legközelebb biztos kevesebb cukorral sütöm és elkészítem rá a karamellt is. Most nem jutott rá id?. A tésztájával is nagyon könny? dolgozni. Üdv.: hangya

Törölt felhasználó

Szia! Annyi kérdésem volna, hogy a tetején a karamell hogyan lett ilyen szép? Nekem az 5 kanál+1 deci vízb?l nagyon kevéske lett, mire a kívánt állaghoz (s?t méznél még hígabb volt) jutottam, épp csak bevonat lett, nem ilyen szép sima réteg... Hogy?(: köszi!

Törölt felhasználó

Szia mindent úgy csináltam mint a receptben és folyós lett sajnos az egész krém pedig amikor felkentem akkor nagyon s?r? massza volt... Szerintem túl sok lé távozott a körtéb?l, meg a lekvár is híg volt. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek