r
Nosalty Logó

Vilmos császár kakukkfüves körtepitéje

NS
Vilmos császár kakukkfüves körtepitéje
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Öntet

Sütés

  • 30 g vaj (a forma kikenéséhez)
649
Kalória
9.4g
Fehérje
78.9g
Szénhidrát
34g
Zsír
155.7g
Víz
173.7g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
37.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Feltét

Öntet

Sütés

Összesen 649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Feltét

Öntet

Sütés

Összesen 3891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Feltét

Öntet

Sütés

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    473.4 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    934 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1814 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1774 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 3891 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Morzsoljuk össze a lisztet a vajjal.
  2. Keverjük bele a cukrot.
  3. Adjuk hozzá a tojást és a vizet. Addig gyúrjuk, míg a tészta össze nem áll.
  4. Folpackba csomagolva tegyük 40 percre a hűtőszekrénybe.
  5. Amíg a tészta hűl, vékonyan vajazzunk ki egy piteformát, 25 cm átmérőjűt. 40 perc múlva kinyújtjuk a tésztát, nagyobbra, mint a sütőforma, mert peremet kell csinálni.Ha ezzel elkészültünk, tegyük vissza a hűtőbe 25 percre.

Feltét

  1. A körtéket magozzuk ki, vágjuk vékony szeletekre. Miután kivettük a hűtőszekrényből, rendezzük el a tésztán a gyümölcsöt csinos mintában, például legyezőszerűen.
  2. Mialatt a körtével dolgozunk, melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

Öntet

  1. Keverjük össze az öntet hozzávalóit, és öntsük a körtére. Finoman szórjuk meg cukorral és a kakukkfűvel.

Sütés

  1. Az előzőleg 200 Celsius fokra felmelegített sütőbe toljuk a pitét, süssük 35 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Kertünk vilmoskörte-fája inspirált a pitekészítésre.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek