r
Nosalty Logó

Körtés lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mumuska
Körtés lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1058 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4232 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 146 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.4 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1058 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7233.8 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    812 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2507 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    42 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    608.5 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1818.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1640 micro
Összesen 4232 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához a túrót az olajjal, a tojással, és a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A száraz összetevőket (liszt, kakaó, só, sütőpor) a masszához keverjük. Ha szükséges tehetünk még hozzá tejfölt, (ha túl száraz lenne).
  2. A tepsit kivajazzuk, vagy sütőpapírral béleljük, és a tésztát kinyújtjuk úgy hogy a tepsi széleire is jusson belőle.
  3. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből habot verünk. A sárgáját a túróval, tejföllel, cukorral, citromlével, pudingporral, és a fűszerekkel összedolgozzuk. Majd a végén óvatosan hozzáadjuk a tojások fehérjét.
  4. A tésztára öntjük.
  5. A körtéket legyezőmintában bevagdossuk, és a krémre rakosgatjuk mintával felfelé.
  6. 200 fokta előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük, majd hűlni hagyjuk, és csak ezután szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35*25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 75
  • 7 napos nézettség: 408
  • Össznézettség: 65875
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 05.

Ajánló

Gyümölcs szezontól függően bármivel készíthető, szerintem a szilvával nagyon jól kijön a gyömbér.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Körtés lepény
mumuska 37 recept

A spájzban való pakolgatás során körtebefőttre leltem, és egyből egy nagyon régen elkészített süti jutott eszembe, amit a 2003-as Lisa-Házi sütemények című újságban jelent meg, és nagy sikert aratott a család körében. Akkor friss körtével készítettem, de befőttel is nagyon finom lett.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.