Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korhelyleves az év első napjára

Korhelyleves az év első napjára
Korhelyleves az év első napjára
195 perc / előkészület: 15 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nappal szilveszter előtt elkészítjük, és másnap nagyon fogunk neki örülni! :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk.
  2. Másnap darabokra vágjuk, és egy nagy fazékba tesszük. Felöntjük 3,5 liter vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, és főzzük másfél órán át.
  3. Beletesszük a fokhagymát, a vöröshagymát és a köménymagot, a borsot meg a savanyú káposztát. Főzzük újabb 40 percig.
  4. A füstölt szalonnát kisebb darabokra vágjuk, és serpenyőben félig kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. Ha roppanósra sültek, kivesszük a pörcöket a zsírból, és félretesszük.
  5. A visszamaradt zsírba beleszórjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig kevergetjük. Mehet bele a liszt, és még egy perc kevergetés (de ez már nem a lángon, hogy ne égjen meg a paprika).
  6. Teszünk bele egy decit a főzőléből, és csomómentesre keverjük. Mehet mellé a tejföl, majd a csomómentesre keverés után visszaöntjük a levesbe. Újraforraljuk, beleszórjuk a kolbászt és a szalonnát. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 25 212
elküldve: 2
receptkönyvben: 114
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

korhelyleves, savanyúkáposzta-leves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

382
füstölt oldalas 50 dkg
víz 3.5 l
babérlevél 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
köménymag 1 ek
bors 5 szem
savanyú káposzta 70 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
kolbász 10 dkg
fűszerpaprika 1.5 ek
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 1.5 dl