r
Nosalty Logó

Könnyű, nyári marharagu

Harmathy Ildikó
Könnyű, nyári marharagu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

855
Kalória
38.3g
Fehérje
47.3g
Szénhidrát
39.6g
Zsír
633.6g
Víz
130g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
19.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 855 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    633.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2484 micro
  • β-karotin
    6217 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 855 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    153.4 g

Zsír

  • Összesen
    158.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4593.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    2534.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2763 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    9937 micro
  • β-karotin
    24867 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2970 micro
Összesen 3424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A húst hártyáitól megtisztítva felkockázzuk.
  2. Karikára vágjuk a répákat, a pórét, kockára a paprikát.
  3. Fedeles műanyag tálba tesszük a húst, rá a répákat, a paprikát, az egrest és a pórét. Lenyomkodjuk, jól összetömörítjük az egészet.
  4. Enyhén megsózzuk, rádobjuk a borsot, ráöntjük a bort – fontos, hogy a bor ellepje a kompozíciót.
  5. Egy napig szobahőmérsékleten, lefedve állni hagyjuk.
  6. Lábasba öntjük az olajat, lyukas kanállal rámerjük a borból a darabos cuccot.
  7. Rászeljük a gombát.
  8. A boros pácléből keveset ráöntünk és fedő alatt párolni kezdjük.
  9. A boros páclét időnként pótoljuk.
  10. Amikor a hús puha, a maradék boros pácléhez adjuk a mézet, elkeverjük, adjuk a liszttel elkevert tejfölt, azzal is jól öszzekeverjük.
  11. Az egészet a húsra öntjük, összeforraljuk.
  12. Tálaláskor frissen vágott petrezselyemzölddel szórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 90 p

Nagyon finom étel! Hosszú lével, nyáridőben, köret nélkül. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...