Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas-rizses csirke

Vajas-rizses csirke
Vajas-rizses csirke
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elképzelhetetlenül szaftos és omlós egytálétel, amivel nem lehet mellényúlni, és még mosogatni se kell sokat utána.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra aprított hagymát és a lereszelt fokhagymát a vajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a felkockázott combfilét, sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket.
  2. Felöntjük két deci alaplével, és 15 percet főzzük lefedve.
  3. A negyed óra leteltével hozzáadjuk a rizst, a tejfölt és 4 deci alaplevet.
  4. Alaposan elkeverjük, és lefedve 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ha letelt, vajat csipegetünk a tetejére, és még negyed órát pirítjuk.
  5. Tejföllel és petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 695
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
819 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült csirkés-rizses egytál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

487
vaj 60 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
csirkecomb 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
majoranna 2 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
gyömbér 1 kk
szerecsendió 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
alaplé 6 dl
rizs 20 dkg
tejföl 2 dl