r
Nosalty Logó

Kolozsvári túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolozsvári túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kakaós mázhoz

A krémhez

A gyümölcskocsonyához

Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kakaós mázhoz

A krémhez

A gyümölcskocsonyához

Összesen 5654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kakaós mázhoz

A krémhez

A gyümölcskocsonyához

Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.8 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7445.2 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.3 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1403 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    456 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 5654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós mázhoz

A krémhez

A gyümölcskocsonyához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához először gőz fölött összemelegítjük a mézet, az egész tojásokat, a porcukrot, a vajat, majd hozzáadjuk a liszthez és a szódabikarbónához. Összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle, de úgy, hogy az egyik lap vékonyabb legyen kissé. (Ezt kenjünk be majd kakaós mázzal.)
  2. A Krémhez a túrót a tejszínnel (nem kell fölverni), a lecsöpögtetett tejföllel és többi hozzávalóval (kivéve a zselatin) botmixer segítségével egyneműsítjük. Érdemes jó sokáig mixelni, hogy könnyű, krémes állaga legyen. Majd mikor már jónak látjuk, hozzáadunk a felolvasztott zselatinhoz egy kevés krémet, majd a krémhez adhatjuk a zselatint.
  3. A kakaós mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük, majd a vékonyabb lapot megkenjük vele (már melegen is lehet). (Én megszurkáltam villával is, hogy igya be jól.) Állni hagyjuk.
  4. A vastagabb lapot bevonjuk a krém felével, majd erre helyezzük a kakaós, mázas lapot, majd rá a krém második fele. Várunk vele, hogy megdermedjen, ha kell hűtőbe is tehetjük, hogy dermedjen a zselatin.
  5. Végül felszeletelt gyümölccsel beborítjuk, ráöntjük az összefőzött gyümölcskocsonyát. (Pudingpor összefőzve a kólával, langyos állapotában borítjuk a sütire, folyamatos kevergetést igényel, mert különben csomósan hűl ki.)
  6. Másnap szeletelhető!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15766
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 22.

Ajánló

Bármilyen gyümölcs megfelelő a tetejére, és a cola színe is az ízlésünkre van bízva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolozsváron ettem ehhez hasonlót, és annyira ízlett, hogy ihletet kaptam. Elkészítettem hát kisebb variálásokkal. Ha újra sütöm, az alsó lapot megkenem lekvárral is. A család nagy kedvence volt....egy nap alatt elfogyott .

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós mázhoz

A krémhez

A gyümölcskocsonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...