Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos zöldségleves

Kolbászos zöldségleves
Kolbászos zöldségleves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes jó minőségű házi kolbászt használni, mert attól lesz jó ízű a levesünk. A barátomék rendszeresen szoktak kolbászt tölteni, így nekem ez adott volt. Ha jól van fűszerezve a kolbász, kellően csípős, nincs is nagyon szükség további fűszerezésre.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékon megpirítjuk a kolbászkarikákat, majd kivesszük, és félretesszük őket.
  2. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a feldarabolt zöldségeket és néhány babérlevelet. Kicsit lepirítjuk őket.
  3. Felöntjük vízzel (v. akár alaplével), sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. A főzés vége előtt pár perccel hozzáadjuk a kolbászkarikákat.
  4. Ha kész, tejfölös habarással sűrítjük. Buggyantott tojással és felaprított petrezselyemzölddel tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 8 845
elküldve: 2
receptkönyvben: 189
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zöldségleves házi kolbásszal, kolbászos leves vegyes zöldségekkel, zöldségleves gazdagon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

352
kolbász 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
karalábé 1 db
zeller 1 kis db
zellerlevél 3 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
burgonya 3 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 175 g
finomliszt 1 evőkanál
víz 2 l