Nosalty Logó

Grízgaluska leves zöldségekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
huzsi
Grízgaluska leves zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 216 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 863 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 119 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4450 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 216 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17802 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 863 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1023 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát felkockázzuk, kevés vízben és zsiradékban megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldségféléket, melyeket előtte feldaraboltunk. Fedő alatt pároljuk egy picit.
  2. Felöntjük vízzel, fűszerezzük.
  3. Közben elkészítjük a galuskát. A hozzávalókat egy tálban villával összekavarjuk, és betesszük a hűtőbe míg nincs rá szükség.
  4. Ha a zöldségek megfőttek, akkor hozzáadjuk a galuskákat. Felforraljuk a levest, és evőkanállal beleszaggatjuk a levesbe. 2-3 perc alatt megfő a galuska, aztán ajánlatos főzés után fedő alatt hagyni fogyasztásig, hogy megdagadjanak picit.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 64
  • 7 napos nézettség: 340
  • Össznézettség: 156593
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Ajánló

Alapszabály a grízgaluska készítésénél, hogy ahány tojás, annyiszor 3 ek búzadara, és kevés zsiradék fűszerekkel, és akkor egy finom, puha galuskát fogsz kapni. Próbáld ki!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy egyszerű leves, ami ajánlatos, ha kevés az időd, hogy elkészíts valamit, de levesre vágysz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

én nem szoktam hozzá tenni zsiradékot mindig akkor készítem amikor már f?zöm is ki és nekem jó szokott lenni anélkül is igaz nem mindig egy formán sikerül de nélküle is jó

huzsi

ha te mondod biztosan úgy van, de én így szoktam készíteni, és mindig finom puha galuskákat kapok...ízlések és pofonok :)

Törölt felhasználó

én nem azért írtam hogy a tiéd nem jó remélem nem sért?dtél meg csak azért írtam hogy akár az el is hagyható és úgy is jó, de ki fogom próbálni ahogy Te írtad, remélem nincs harag

huzsi

szó nincs haragról :) természetesen létezik másfajta bevált recept is, ez az én bevált receptem :)

Törölt felhasználó

pont ilyen levesre vagyom most. megyek is es elkeszitem. nyaammmiii))))

huzsi

naaa? hogy sikerült?

Törölt felhasználó

Szia huzsi! Sohasem tudtam igazan hogy kell grizgaluskat csinalni, mindenki azt mondta hogy erzesre. Köszi, ezzel ki vagyok segitve...))) De hogy te leirtad az aranyokat, ezert is fogtam bele, hamar elkeszült a leves, es köszi kerdesedet, nagyon finom lett. Nem volt ideje elhülni, mert hamar meg is ettem))) A grizgaluska teljesen tökeletesre sikerült.

huzsi

örülök neki...ez egy tuti recept, és nem lehet elfelejteni...vagy ha gondolkodni is kell rajta akkor is hamar eszembe jut :) nagyon szívesen!

Törölt felhasználó

Szia Huzsi :) Most f? remélem jól elkészítem :) Grízgaluskától tartok . Szia

huzsi

Szia! Remélem sikerülni fog...A lényeg hogy állni kell hagyni, hogy a búzadara kicsit megdagadjon :) Jó étvágyat kívánok hozzá! Zsu

Dalocska

Jól hangzik! Vacsira meg is csinálom! :) Köszi a receptet!

huzsi

Nagyon szívesen. :) No és hogy sikerült? Zsu

Dalocska

Nagyon finom lett! ;) Barátom 2x is repetázott bel?le, szóval mindenképp fogok még ilyet készíteni. Köszi! :)

pussycat

Vegre egy jonak hangzo grizgaluska recept! En soha nem tudtam jo grizgaluskat fozni. Most meg fogom probalni. Nagyon koszonom a jotanacsot es a reszletes leirast! Udv. Veronika:)

pussycat

Szia huzsi! Elkeszitettem a grizgaluskadat, tenyleg tokeletes recept, ez az elso grizgaluska ami nekem sikerult! Koszi a jo tanacsokat! Udv. Veronika

huzsi

Kedves Veronika! Örülök hogy sikerült elkészítened. Eleinte nekem sem ment, mert vagy kemény lett vagy túl lágy...de így, ezzel a "technikával" mindig sikerül. Igazán nincs mit :) Zsu

Törölt felhasználó

A grízgaluska recepted,egyszer? és tökéletes,mivel végre sikerült.El is mentettem,most már csak ezt a változatot készítem. Köszönet érte.

huzsi

Szívb?l örülök hogy tudtam segíteni. Számomra mai napig így a legegyszer?bb és legjobb elkészíteni. Szép napot kívánok! Zsu

kathleen

Mindent a leírás alapján csináltam, és sajnos mégis szétestek a galuskák. De azért legközelebb is próbálkozni fogok...

huzsi

Sajnálom hogy nem sikerült els?re elkészítened, de azért ne add fel! A jó galuska úgy jó ha hagyod állni miel?tt kif?zöd! A kész galuskákat amikor a levesbe teszed, akkor ne lobogó vízbe tedd ?ket. El?tte érdemes felf?zni a levest, de utána már vedd lentebb a h?fokot. Sok sikert legközelebb!

Törölt felhasználó

remek kis galuskáim lettek, köszönöm a receptet! (vöröshagyma helyett pórét használtam, a zöldségek helyett meg gomba ment bele, mert ezek voltak a h?t?ben maradékként, amiket fel akartam használni. az eredeti is biztos finom, ez - marhahúslevel levével felöntve - szuper lett.) az els? kett? nekem is szétesett, utána eszembe jutott, hogy nem szabad forrnia. lejjebb vettem, hogy alig gyöngyözzön, onnantól gyönyör?ek lettek! :)

huzsi

örülök hogy sikerült :)

remeny79

nagyon köszönöm a receptet,végre sikerült grizgaluskát föznöm,ami se köhöz se szétmorzsolodot bármihez nem hasonlit,igaz én szöl? magolajat tettem hozzá a zsiradék helyet,az aproságok miat,mentve e recept!!!4 Köszike!!!

huzsi

örülök :) én ma is f?ztem és olívaolajjal, petrezselyem zölddel készítettem el és még mindig olyan nagyon finom :)

Törölt felhasználó

Csak röviden annyi, hogy ez a recept szuper. Köszönet érte!

moncsa73

Nagyon jó a galuska recept, kipróbáltam, szuper. Olyan gyönyör?ek a galuskák, hogy el?bb gyönyörködtünk bennük és csak félve ettük meg . Jelzem, hogy számtalan balul sikerült próbálkozásom volt máig. Juppppiiiiii

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek