Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás spenótleves

Fetás spenótleves
Fetás spenótleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fűszeres Eszter exkluzív Floriol receptje. Tíz perc alatt kész ez a leves, melegen és hidegen is finom. Felnőtteknek ajánljuk a fehérbor miatt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon dinszteljük meg a spenótot. Ha nem kapunk friss spenótot, használhatunk mirelit darabosat, vagy egész leveleset, de a krémes változat nem igazán jó ehhez a leveshez. 
  2. Öntsük fel a borral, és pár percig kevergessük, amíg az alkohol elfő.
  3. Vegyük le a lángot, és adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd botmixerrel pépesítsük. Forraljuk fel, de rögtön utána zárjuk is el a lángot. Ha szükséges, fűszerezzünk utána.
  4. Tálalásnál morzsolhatunk a tetejére is a fetából.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 933
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Floriol

Mióta szakács: 2011.06.07.
20 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

feta sajtos spenótleves, parajleves feta sajttal, sajtos spenótleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

410
spenót 50 dkg
napraforgó olaj 1 dl
fehérbor 1 dl
főzőtejszín 1 dl
zöldség alaplé 7 dl
fokhagyma 3 gerezd
feta sajt 20 dkg
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió virág 0 ízlés szerint