r
Nosalty Logó

Kókuszvajas csokitábla

NS
Kókuszvajas csokitábla
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csokihoz

Szóráshoz - ízlés szerint

577
Kalória
7.4g
Fehérje
35.9g
Szénhidrát
48g
Zsír
6.7g
Víz
2g
Koleszterin
12.4g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír

Csokihoz

Szóráshoz - ízlés szerint

Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír

Csokihoz

Szóráshoz - ízlés szerint

Összesen 2301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír

Csokihoz

Szóráshoz - ízlés szerint

Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    192 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 577 kcal

Elkészítés

Csokihoz

  1. 200 g kókuszreszelékből kókuszvajat készítünk.
  2. A kókuszreszeléket késes robotgépbe tesszük, és nagy fokozaton elkezdjük pörgetni. 2-3 perc után már látni fogjuk, ahogy a kókusz viselkedése megváltozik, elkezdenek összetapadni a szemek, majd szép lassan kezd masszává válni a dolog úgy az 5. perc környékén.
  3. Hagyjuk a gépet, hogy tegye a dolgát, de az 5. perc után valószínűleg már egy-egy szünetet kell tartanunk, hogy a gép falára tapadt darabokat spatulával lekapargassuk. Ne csüggedjen a lelkesedés, kókuszvaj lesz belőle – akárki meglássa! A 15. perc környékén már nagyon szépen kezd kirajzolódni előttünk, hogy bizony ez kezd folyékony állományú lenni. Jó úton járunk, még pár perc, és kész.
  4. A kapott végeredmény felét fogjuk felhasználni ehhez a recepthez, a másik felét tegyük lezárható üvegbe, és rakjuk el későbbre.
  5. Vízgőz fölött kezdjük el melegíteni a csokoládét!
  6. Ha friss a kókuszvajunk, akkor kanalazzuk bele a már olvadt csokiba, és kevergessük 2 percig.
  7. Ha kemény a vaj, akkor tegyük bele az üveget egy meleg vízzel teli lábasba, és várjuk meg, amíg megolvad, hogy ki tudjuk szedni az üvegből, és úgy melegítsük tovább együtt a csokival. Mindenképp vízgőz fölött dolgozzunk, mert a kókuszvaj és a csoki is könnyen megég.
  8. Kibélelünk egy formát sütőpapírral – nálam 11 x 21 cm-es. Ennél lehet kicsit nagyobb, de kisebb semmiképpen, mert akkor nagyon vastag lesz a csokitábla, és nem bírjuk eltörni.
  9. Ha már egyneművé és folyóssá vált a kókuszos csokimassza, akkor a formába öntjük.
  10. És most jön az őrület: szórjuk meg magokkal, szárított gyümölccsel. Egy kis inspiráció: mandula, pörkölt mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, aszalt sárgabarack, áfonya, szilva, mentalevél vagy akár kókuszreszelék – csak hogy halmozzuk az élvezeteket.
  11. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Kb. másfél óra múlva már fogyasztható. A hűtőből kivéve hagyjuk 5 percig, hogy magához térjen, utána törjünk le belőle darabokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Tepsi mérete: 11x21

Az utóbbi időben a mag- és diófélékből készíthető vajak birodalmában barangolok elég gyakran, és az elsők között próbáltam ki a kókuszvajat. Önmagában is finom csemege, de én elsősorban édességek készítésére szoktam felhasználni. Egy külföldi oldalon találtam az ötletet, hogy akár tábla csokit is készíthetünk belőle, és nem is akármilyet! A saját készítésű csokoládé nagyon mutatós, és garantáltan levesszük vele majd a lábáról bármelyik csokifüggő barátunkat, ha ezzel állítunk be hozzá egy szép napon.:) Kísérletezzetek bátran a "feltétekkel", magokkal, aszalt gyümölcsökkel, levelekkel, virágokkal, a lehetőségek száma végtelen.:) A kókuszvaj készítését lépésről-lépésre mutatom be a blogomon.

További receptek

Répatortagolyó

Vegán és vegetáriánus módon is elkészíthetők ezek az év minden szakában igazi felfrissülést hozó répás golyók. Most nyáron igazán érdemes kipróbálni, nem zavar be a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...