r
Nosalty Logó

Kókuszvajas csokitábla

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kókuszvajas csokitábla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír

Csokihoz

Szóráshoz - ízlés szerint

Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír

Csokihoz

Szóráshoz - ízlés szerint

Összesen 2301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír

Csokihoz

Szóráshoz - ízlés szerint

Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    192 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 577 kcal

Hozzávalók

Csokihoz

Szóráshoz - ízlés szerint

Elkészítés

Csokihoz

  1. 200 g kókuszreszelékből kókuszvajat készítünk.
  2. A kókuszreszeléket késes robotgépbe tesszük, és nagy fokozaton elkezdjük pörgetni. 2-3 perc után már látni fogjuk, ahogy a kókusz viselkedése megváltozik, elkezdenek összetapadni a szemek, majd szép lassan kezd masszává válni a dolog úgy az 5. perc környékén.
  3. Hagyjuk a gépet, hogy tegye a dolgát, de az 5. perc után valószínűleg már egy-egy szünetet kell tartanunk, hogy a gép falára tapadt darabokat spatulával lekapargassuk. Ne csüggedjen a lelkesedés, kókuszvaj lesz belőle – akárki meglássa! A 15. perc környékén már nagyon szépen kezd kirajzolódni előttünk, hogy bizony ez kezd folyékony állományú lenni. Jó úton járunk, még pár perc, és kész.
  4. A kapott végeredmény felét fogjuk felhasználni ehhez a recepthez, a másik felét tegyük lezárható üvegbe, és rakjuk el későbbre.
  5. Vízgőz fölött kezdjük el melegíteni a csokoládét!
  6. Ha friss a kókuszvajunk, akkor kanalazzuk bele a már olvadt csokiba, és kevergessük 2 percig.
  7. Ha kemény a vaj, akkor tegyük bele az üveget egy meleg vízzel teli lábasba, és várjuk meg, amíg megolvad, hogy ki tudjuk szedni az üvegből, és úgy melegítsük tovább együtt a csokival. Mindenképp vízgőz fölött dolgozzunk, mert a kókuszvaj és a csoki is könnyen megég.
  8. Kibélelünk egy formát sütőpapírral – nálam 11 x 21 cm-es. Ennél lehet kicsit nagyobb, de kisebb semmiképpen, mert akkor nagyon vastag lesz a csokitábla, és nem bírjuk eltörni.
  9. Ha már egyneművé és folyóssá vált a kókuszos csokimassza, akkor a formába öntjük.
  10. És most jön az őrület: szórjuk meg magokkal, szárított gyümölccsel. Egy kis inspiráció: mandula, pörkölt mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, aszalt sárgabarack, áfonya, szilva, mentalevél vagy akár kókuszreszelék – csak hogy halmozzuk az élvezeteket.
  11. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Kb. másfél óra múlva már fogyasztható. A hűtőből kivéve hagyjuk 5 percig, hogy magához térjen, utána törjünk le belőle darabokat.
  • Tepsi mérete: 11x21
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4943
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Ajánló

Tedd színessé csokitábládat az alábbi feltétek kombinálásával: aprított mandula, tökmag, vörösáfonya, kókuszreszelék.

Receptkategóriák

Az utóbbi időben a mag- és diófélékből készíthető vajak birodalmában barangolok elég gyakran, és az elsők között próbáltam ki a kókuszvajat. Önmagában is finom csemege, de én elsősorban édességek készítésére szoktam felhasználni. Egy külföldi oldalon találtam az ötletet, hogy akár tábla csokit is készíthetünk belőle, és nem is akármilyet! A saját készítésű csokoládé nagyon mutatós, és garantáltan levesszük vele majd a lábáról bármelyik csokifüggő barátunkat, ha ezzel állítunk be hozzá egy szép napon.:) Kísérletezzetek bátran a "feltétekkel", magokkal, aszalt gyümölcsökkel, levelekkel, virágokkal, a lehetőségek száma végtelen.:) A kókuszvaj készítését lépésről-lépésre mutatom be a blogomon.

Hozzávalók

Csokihoz

Szóráshoz - ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek