Nosalty Logó

Házi csokoládé Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Házi csokoládé Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 343 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2061 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 358 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 343 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 2061 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 358 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejport és a kakaót külön-külön átszitáljuk.
  2. A cukrot a vízzel felfőzzük. Forrástól számítva 3 percig főzzük, majd kanalanként hozzákeverjük a kakaót, és további 3 percig főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, hozzákavarjuk a vajat, majd apránként hozzádolgozzuk a tejport. Kavarjuk, míg hűlni kezd.
  4. Kevés vajjal kikent tepsibe öntjük. Amikor kissé megkeményedik, darabokra vágjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 159
  • Össznézettség: 69797
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csokoládét készíthetjük különböző ízesítőkkel: mazsola, durvára vágott, pörkölt dió vagy mogyoró, szitált babkávé, narancshéj, rumaroma stb.

Hozzászólások

Szilviáá

Szia! Én nem szeretnék bele cukrot rakni hanem édesít?vel készíteném el. akkor hogyan készítsem el?

Glaser

Kedves Szilviánita! Mivel nincsen tapasztalatom az édesít?szerek használatával, sajnos nem tudok neked segíteni. Üdvözlettel: Mária

Szlovi

Kedves Glaser! Tegnap megcsináltam a csokit,de nekem a tejpor teljesen becsomósodott és most 1-2 mm-es göbök vannak benne. Kétszer is megcsináltam és mind a kétszer ilyen lett. Tudok még ezzel kezdeni valamit? Köszönöm!

Glaser

Kedves Szlovi! Nagyon sajnalom, hogy a csokolade csomos lett. A tejport atszitalva kell aprankent a sziruphoz keverni. Megtörtenhet, hogy par csomo marad, ha nem zavar ugy is finom, vagy megprobalhatod bot mixerrel vagy kezi mixerrel csomomentesre dolgozni a meg meleg masszat. Üdvözlettel. Maria

juditke89

Nekem egy k?kemény massza lett az egész....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek