Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos burgonyakrémleves lisztmentesen

Kókuszos burgonyakrémleves lisztmentesen
Kókuszos burgonyakrémleves lisztmentesen
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a különleges ízvilágú ételeket, így készült ez a finom krémleves is, felhasználva a tejsavót, mely sajtkészítésből maradt meg. Használhatunk helyette vizet, tejet vagy pedig kókusztejet is.

hozzávalók / 2 adag

leveshez

tálaláshoz

ajánlat

Én kókusztejjel is el szoktam készíteni, mert úgy is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, apróbb kockákra vágjuk. Egy fazékban a kókuszolajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd a burgonyát is.
  2. Felöntjük tejsavóval (vízzel, tejjel vagy ami van), majd hozzáadjuk a leveskockát, sót, borsot, reszelt szerecsendiót.
  3. Ha puhára főtt a burgonya, összeturmixoljuk krémesre. Lassú kevergetés mellett belekeverjük a kókusztejszínt, ízesítjük egy pici cukorral és ecettel.
  4. A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd tálaláskor a leves tetejére szórjuk ízlés szerint.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 677
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
babakonyha: baba 18-24 hónap
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kókuszos burgonyakrémleves, fokhagymás krumplikrémleves, gluténmentes krémleves magokkal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

431
burgonya 2 db
fokhagyma 2 gerezd
kókuszolaj 1 ek
kókuszkrém 100 g
leveskocka 2 db
bors 0 ízlés szerint
ecet 2 ek
savó 5 dl
cukor 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
szezámmag 1 ek
tökmag 1 ek
napraforgómag 1 ek