Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültkrumpli-krémleves pirított baconnel

Sültkrumpli-krémleves pirított baconnel
Sültkrumpli-krémleves pirított baconnel
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lélekmelengető, füstös ízű krémleves, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni. Az alapjához tényleg nem kell más, mint hagyma és burgonya, amely minden háztartásban megtalálható. Díszítéshez, ízesítéséhez pedig bármi rendelkezésünkre álló finomságot használhatunk.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Aki nem bízik a sok hagymában és a fűszerekben, víz helyett adhat hozzá zöldség alaplevet, mi nagyon szeretjük a burgonya saját ízét, ezért nem vittük el esetleg zelleres, karalábés irányba. Vannak olyan receptek is, ahol még vajjal krémesítik tovább, nekem úgy már túlzottan a krumplipürére hajazna az íze, akkor egyszerűbb felengedni egy pürét és kész, nem?

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont csíkozzuk, és egy nagy, mély serpenyőben addig sütjük, ameddig teljesen megpirul és az összes zsír kisül belőle. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlővel bélelt tálkába, és félretesszük.
  2. A mosott, felezett krumplit héjastól beletesszük a serpenyőbe, és a bacon zsírján körbepirítjuk. Áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt puhára sütjük.
  3. Közben felaprítjuk a hagymákat. Először a vöröset és a fehéret, majd pár perc után a fokhagymát tesszük a serpenyőbe, ahol összepároljuk őket. Nem kell pirítani csak párolni.
  4. Felöntjük vízzel a hagymákat, és alacsony lángon tovább pároljuk őket. Itt adhatjuk hozzá a borsot és a szerecsendiót.
  5. A puhára sült krumplit kivesszük a sütőből, kikanalazzuk a héjából, és egy lábasba szedjük.
  6. Ráöntjük a hagymás, fűszeres levet és a tejszínt, majd összeturmixoljuk és beforraljuk. Közben, ha sűrűnek tűnne, kevés vízzel vagy tejszínnel javíthatunk az állagán. Kóstolás után ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk.
  7. A levest tálakba szedjük. A tetejére egy-egy kanál habozott tejföl, egy kevés reszelt sajt, pirított baconcsíkok, frissen aprított snidling és chili kerüljön. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 10 446
elküldve: 2
receptkönyvben: 261
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
296 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplikrémleves

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sozinho
Sozinho Tue, 2018-03-06 16:47

Nem minden ponton követtem a receptet, de így is ez lett a legfinomabb bármi amit valaha főztem. Köszönöm!

girolly
girolly Fri, 2016-12-02 22:09

Bocsánat, lehet, hogy hülye kérdésnek tűnik, de a vörös hagyma az itt a lila hagyma, a fehér hagyma meg a vörös?

doratti
doratti Fri, 2016-02-05 19:55

Gyönyörű a tálalás, olyan ínycsiklandozó, hogy nem bírtam ellenállni. Most készül. :)

482
bacon 10 szelet
burgonya 75 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint
1 csipet
szerecsendió 1 teáskanál
víz 8 dl
habtejszín 200 ml
tejföl 5 ek
cheddar sajt 10 dkg
snidling 5 teáskanál
chili 1 db