r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes torta 3. - fondant-nal bevonva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Kókuszkrémes torta 3. - fondant-nal bevonva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Összesen 1593 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Összesen 15936 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Összesen 394 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1593 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    819.4 g
  • Telített zsírsav
    484 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    237 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    3183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2122.3 g
  • Cukor
    1870 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1775 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1962 micro
Összesen 15936 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Elkészítés

A fondanthoz

  1. Fondant elkészítése:
  2. Vegyünk elő egy tálat és egy fakanalat, majd jól kenjük be margarinnal. A pillecukrot öntsük bele a tálba, és rakjuk be a mikróba 600 W-on 45 másodpercre. De ne melegítsük tovább, mert akkor pillecukor megdagad, és szétfolyik. A fakanállal kavarjuk össze, és ha nem olvad szét a pillecukor, rakjuk be további 15 másodpercre.
  3. Ezek után hozzáadunk 500 g porcukrot, amit fakanállal jól elkavarunk. Ha van konyhai dagasztó robotgépünk, költöztessük át a masszát. Az izommunkát ráhagyjuk. De ne felejtsük el a tálat margarinnal kikenni.
  4. Ha színezni akarjuk a fondant-t, most adjuk hozzá, de vegyük számításba hogy a hozzáadott fehér porcukor gyengíteni fog a színén. Ha jól összekevertük, akkor ismét hozzáadunk 250 g porcukrot. Ekkor már nagyon nehezen tudjuk keverni a masszát, de tartsunk ki, ameddig csak bírjuk.
  5. Ha már igazán nem megy, akkor szórjuk meg a munkafelületünket porcukorral, és öntsük rá a fondant-t. Ne ijedjünk meg, nagyon ragadós. Adjunk még hozzá annyi porcukrot, amennyire szüksége van, szépen felveszi gyúrás közben.
  6. Azonnal bevonhatjuk vele a tortát vagy fóliába csomagolva, légmentes dobozban 2 hónapig eláll. Ha mégis kemény lenne, akkor 30 másodpercre bedobhatjuk a mikróba.
  7. Piskóta:
  8. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  9. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál cukrot, és továbbverjük vele. Majd belekeverjük a 8 tojássárgáját, és ezzel is tovább verjük.
  10. Legvégül beletesszük kanalanként a lisztet, amelybe már beledolgoztuk a sütőport. Előmelegített sütőbe rakjuk, és megsütjük.
  11. Kókuszkrém:
  12. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd elkeverjük benne a margarint, a tejport és a kókuszreszeléket.
  13. A keményítőt a vízzel simára keverjük, majd a kókuszos krémhez adjuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd kevergetve besűrítjük.
  14. Krémes vajkrém:
  15. Egy lábasban vizet forralunk. A tojásfehérjéket elvegyítjük a porcukorral robotgép segítségével egy tűzálló tálban. Éppen hogy összekeverjük.
  16. A forró víz felé helyezzük, és vízgőz felett tovább verjük a tojásfehérjéket kb. 5 percig jó habosra. Levesszük a tálat a vízgőzről, és addig folytatjuk a hab verését, amíg ki nem hűl. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és nagyon szép színű krémmé verjük. A vajkrém 2 hétig hűtőben, fél évig fagyasztóban eláll.
  17. Összeállítás:
  18. A piskótát elvágjuk, megkenjük a pudinggal, majd a kókuszkrémmel. Erre rakunk babapiskótát (ezt azért ha esetleg a kókuszkrém levet eresztene, én így jártam!). A babapiskótára rakjuk a piskóta tetejét.
  19. Az egész tortát megkenjük a krémes vajkrémmel (erre fog tapadni a fondant).
  20. A sodródeszkán kinyújtott fondant-t rárakjuk a tortára, elsimítjuk rajta, a felesleget az aljáról levágjuk, majd az egészet díszítjük. (Én a kinyújtott fondant-ból szív és csillag alakú szaggatóval formákat vágtam ki, és a torta tetejére raktam őket tojásfehérje segítségével.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11055
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Anyukám születésnapjára csináltam ezt a tortát, nagyon nagy sikere volt, bonyolultnak tűnik az elkészítése, de szerintem nem az!

Hozzávalók

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!