r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes torta 3. - fondant-nal bevonva

esztersilver
Kókuszkrémes torta 3. - fondant-nal bevonva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

1593
Kalória
11.7g
Fehérje
212.2g
Szénhidrát
81.9g
Zsír
88.8g
Víz
318.3g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
187g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Összesen 1593 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Összesen 15936 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Összesen 394 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1593 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    819.4 g
  • Telített zsírsav
    484 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    237 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    3183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2122.3 g
  • Cukor
    1870 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    887.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1775 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1962 micro
Összesen 15936 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 394 kcal

Elkészítés

A fondanthoz

  1. Fondant elkészítése:
  2. Vegyünk elő egy tálat és egy fakanalat, majd jól kenjük be margarinnal. A pillecukrot öntsük bele a tálba, és rakjuk be a mikróba 600 W-on 45 másodpercre. De ne melegítsük tovább, mert akkor pillecukor megdagad, és szétfolyik. A fakanállal kavarjuk össze, és ha nem olvad szét a pillecukor, rakjuk be további 15 másodpercre.
  3. Ezek után hozzáadunk 500 g porcukrot, amit fakanállal jól elkavarunk. Ha van konyhai dagasztó robotgépünk, költöztessük át a masszát. Az izommunkát ráhagyjuk. De ne felejtsük el a tálat margarinnal kikenni.
  4. Ha színezni akarjuk a fondant-t, most adjuk hozzá, de vegyük számításba hogy a hozzáadott fehér porcukor gyengíteni fog a színén. Ha jól összekevertük, akkor ismét hozzáadunk 250 g porcukrot. Ekkor már nagyon nehezen tudjuk keverni a masszát, de tartsunk ki, ameddig csak bírjuk.
  5. Ha már igazán nem megy, akkor szórjuk meg a munkafelületünket porcukorral, és öntsük rá a fondant-t. Ne ijedjünk meg, nagyon ragadós. Adjunk még hozzá annyi porcukrot, amennyire szüksége van, szépen felveszi gyúrás közben.
  6. Azonnal bevonhatjuk vele a tortát vagy fóliába csomagolva, légmentes dobozban 2 hónapig eláll. Ha mégis kemény lenne, akkor 30 másodpercre bedobhatjuk a mikróba.
  7. Piskóta:
  8. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  9. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál cukrot, és továbbverjük vele. Majd belekeverjük a 8 tojássárgáját, és ezzel is tovább verjük.
  10. Legvégül beletesszük kanalanként a lisztet, amelybe már beledolgoztuk a sütőport. Előmelegített sütőbe rakjuk, és megsütjük.
  11. Kókuszkrém:
  12. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd elkeverjük benne a margarint, a tejport és a kókuszreszeléket.
  13. A keményítőt a vízzel simára keverjük, majd a kókuszos krémhez adjuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd kevergetve besűrítjük.
  14. Krémes vajkrém:
  15. Egy lábasban vizet forralunk. A tojásfehérjéket elvegyítjük a porcukorral robotgép segítségével egy tűzálló tálban. Éppen hogy összekeverjük.
  16. A forró víz felé helyezzük, és vízgőz felett tovább verjük a tojásfehérjéket kb. 5 percig jó habosra. Levesszük a tálat a vízgőzről, és addig folytatjuk a hab verését, amíg ki nem hűl. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és nagyon szép színű krémmé verjük. A vajkrém 2 hétig hűtőben, fél évig fagyasztóban eláll.
  17. Összeállítás:
  18. A piskótát elvágjuk, megkenjük a pudinggal, majd a kókuszkrémmel. Erre rakunk babapiskótát (ezt azért ha esetleg a kókuszkrém levet eresztene, én így jártam!). A babapiskótára rakjuk a piskóta tetejét.
  19. Az egész tortát megkenjük a krémes vajkrémmel (erre fog tapadni a fondant).
  20. A sodródeszkán kinyújtott fondant-t rárakjuk a tortára, elsimítjuk rajta, a felesleget az aljáról levágjuk, majd az egészet díszítjük. (Én a kinyújtott fondant-ból szív és csillag alakú szaggatóval formákat vágtam ki, és a torta tetejére raktam őket tojásfehérje segítségével.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Anyukám születésnapjára csináltam ezt a tortát, nagyon nagy sikere volt, bonyolultnak tűnik az elkészítése, de szerintem nem az!

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...