Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kokárda muffin

Kokárda muffin
Kokárda muffin
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha semmit nem készítettem ételfestékkel, így gondoltam, épp itt az ideje kipróbálni, miket alkothatunk vele. A málna és a túró nagy kedvenceim, innen jött az ötlet, hogy miért ne készíthetnék piros-fehér-zöld édességet. Nem egy szokványos dolog zöld piskótát készíteni, de belevágtam. Ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (12 db szilikon muffin formához):

  • 3 púpos ek liszt
  • 1 ek cukor
  • 1 tojás
  • 2 ek rumaroma
  • 5 dkg margarin
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 ek zöld ételfesték

A túrós réteghez:

  • 25 dkg túró
  • 3 kupak citromlé
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 tk folyékony édesítő (aki nem szereti, annak 1 púpos ek cukor)

A piros réteghez:

  • 1 cs vaníliás puding
  • 1 ek cukor
  • 5 dl vadmálna (lehet egyéb piros szénsavas üdítő is)
  • 25 dkg friss vagy fagyasztott málna
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta száraz hozzávalóit (liszt, cukor, szódabikarbóna) elkeverjük.
  2. A margarint mikróban felolvasztjuk (bögrébe rakva néhány másodperc az egész).
  3. A száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a margarint, tojást, rumaromát és az ételfestéket, és az egészet jól összekeverjük. Olyan állagúnak kell lennie, hogy puha legyen, de lisztes kézzel golyókat tudjunk formálni belőle. Ha túl puha vagy ragad, adhatunk hozzá még egy kevés lisztet.
  4. 12 részre osztjuk a tésztát, miden részből golyót formálunk, és a golyókat korongokká lapítva a muffin forma aljára tesszük. Fontos! Szilikon sütőformával dolgozzunk, mert a papír elázik, és nem tudjuk szépen kiszedni belőle a sütiket.
  5. Elkészítjük a túrókrémet. A túróhoz adjuk a citromlét, a vaníliás cukrot, és az édesítőt/cukrot, majd jól kikeverjük.
  6. A zöld tésztára kanalazzuk a túrós krémet, mindegyikre kb 1 púpos tk-nyi jut. A túrót szépen lesimítjuk a sütiken, törekedjünk arra, hogy a sütőforma széle és a süti közötti rést minél jobban kitöltsük a krémmel.
  7. 25 percig 180 fokon sütjük. Amikor megsült, szobahőmérsékletűre hűtjük, de nem szedjük ki a sütőformából!
  8. Amikor kihűlt, elosztjuk a sütik között a málnát, és a süti tetejére tesszük. További 10 percre a hűtőbe tesszük.
  9. Ameddig hűl, elkészítjük a piros réteget. A pudingporhoz 1 ek cukrot keverünk, felöntjük egy kevés üdítővel, és kikeverjük. Közben a maradék üdítőt elkezdjük melegíteni, és amikor langyos, hozzákeverjük a pudingot. Folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük.
  10. Amikor megfőtt a puding, elővesszük a lehűtött muffinokat, és a pudingot még melegen rákanalazzuk a sütik tetejére. Jó vastag réteget készítünk a piros pudingból.
  11. Ismét hűtőbe tesszük, és csak fogyasztás előtt vesszük le óvatosan a szilikon formákat.
  12. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 045
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

színes vendégváró muffin, ünnepi muffin, réteges túrós-málnás muffin, nemzeti muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!