r
Nosalty Logó

Mézes levendulamázas cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Mézes levendulamázas cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta:

Máz:

Összesen 1079 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta:

Máz:

Összesen 4317 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta:

Máz:

Összesen 294 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1079 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4383.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    2856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.6 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 4317 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

Tészta:

Máz:

Elkészítés

Tészta:

  1. Első lépésben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fűszereket. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet. Jól összekeverjük, majd a lisztes keverékhez öntjük. Adagonként hozzákeverjük az írót is. Addig keverjük, amíg szép sima tésztát nem kapunk.
  2. A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Máz:

  1. A levendulát összeforraljuk a tejjel. Amikor felforrt, lekapcsoljuk a gázt, és 10 percig hagyjuk állni. Ezt követően a porcukrot adagonként beleszitáljuk, majd szép simára kikeverjük. Hozzákeverjük az ételfestéket is, jól összedolgozzuk.
  2. Végezetül a kihűlt cupcake-ek tetejére kanalazzuk. Tálalásig a hűtőbe helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2983
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Kevesen szeretik a levendulát felhasználni süteményekbe, pedig szerintem ez egy fantasztikus fűszernövény. Azonban fontos, hogy a felhasználásánál a kevesebb néha több elvét alkalmazzuk, hiszen nem szeretnénk, ha a süteményünk szappan ízű lenne :D A tészta sülése közben mennyei mézes-fűszeres illat lengi be a konyhánkat.

Hozzávalók

Tészta:

Máz:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek