Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vidám pudingos muffin

Vidám pudingos muffin
Vidám pudingos muffin
82 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 37 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom szülinapjára készültek ezek a vidám kis muffinok, tudtam, hogy anyukájától fog kapni isteni tortát (jól gondoltam, rögtön kettőt kapott :) ), így gondoltam, kap annyi muffint, ahány éves, olyanokat amilyeneket szeret. :)

Készítésről bővebben, képekkel itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/muffin/vidam-pudingos-muffin.html

hozzávalók / 12 adag

Bevonatnak:

  • 6 ek víz
  • 2 ek őrölt zselatin
  • 2 ek méz
  • 1 ek margarin
  • 300 g porcukor
  • 1 ek mandulaaroma
  • 2 ek tej
  • 5 ek cukor
  • 2 ek rétesliszt
  • 2 ek finomliszt
  • 1 ek mandulaaroma

Szín:

  • 1 tk dió aroma (zöld)
  • charry brandy aroma 1 tk (vörös)
  • 1 tk curacao aroma  (kék)
  • 1 tk vérnarancs aroma (lazac színű)

Muffin:

  • 5 tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 6 ek cukor
  • fél ü vanília aroma
  • 2 poharas csokipuding
  • 1 ek sütőpor
  • 5 ek rétesliszt
  • 5 ek finomliszt
  • csipet só
  • 100 g vaj
  • 3 ek napraforgó olaj

Puding:

Cukormáz:

  • 2 ek tojásfehérje-hab
  • 4 ek porcukor
  • + csokis mogyoró a tetejére

ajánlat

A pudingot lehet cserélgetni, estleg túrótölteléket belerakni helyette. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A muffinsütés előtt 1 vagy 2 nappal csináljuk meg a bevonatot, a hamis marcipánt. Ehhez a receptötletet itt találtam, kicsit átírtam, és vegyítettem. 6 ek vizet, keverjük el a zselatinnal és 2 ek mézzel, tűzhelyen kavargassuk pár percig. Keverjünk hozzá 1 ek olvasztott margarint, 300 g porcukrot és 1-2 ek mandulaaromát.
  2. Én hígnak találtam ezt a masszát, így sűrítettem egy másik hamis marcipán receptel, ami magában is fogyasztható. Ez pedig a következő: 2 ek tejbe, elkeverjük az 5 ek cukrot és 2 ek réteslisztet, teszünk hozzá 2 ek finomlisztet, 1 ek mandulaaromát. Ezt is tűzhelyen kis fazékban kavargatjuk, míg egy sűrű masszát kapunk, és ezt elkeverjük az előbbi hígabb fondant-ban.
  3. Szétosztjuk a masszát 5 kisebb edénybe, amiket külön-külön ízesítünk/színesítünk aromákkal ízlés szerint. Majd celofánokba burkoljuk őket (én alufóliával csináltam, amibe beleragadt, és nehéz volt kiszedni), és hűtőbe álljanak 1-2 napig.
  4. Muffinsütés előtt vegyük ki őket a hűtőből, kicsit gyúrjuk meg őket, és hagyjuk szobahőmérsékleten, míg sütögetünk.
  5. A muffinhoz a tojásokat szétválasztjuk, fehérjéből és 2 vaníliás cukorból kemény habot verünk. Ebből rögtön 2 ek-nyit félre is teszünk.
  6. A sárgájához keverjük a 6 ek cukrot, fél vanília aromát, 2 poharas pudingot és 100 g olvasztott margarint. Majd a száraz anyagát is belekeverjük 1 cs sütőport, 5-5 ek rétes- és finomlisztet, csipet sót, majd a legvégén 3 ek olajat. Homogénné keverjük, majd a tojáshabot is óvatosan belezuttyintjuk, s elegyítjük.
  7. Megcsináljuk a tölteléket is. Negyed liter tejet felrakunk melegedni, míg a másik negyedbe belekeverjük a pudingporokat, 2 ek kakaóport, 4 ek cukrot, és 3 ek csokilikőrt (ezt lehet rumaromával helyettesíteni), homogénné keverjük, majd hozzáöntjük a melegedő tejhez, s folyamatosan kavargatjuk, míg sűrű pudingállaga nem lesz.
  8. A muffinsütőket kikenjük, vay muffinpapírokkal kibéleljük, és mindegyikbe 1-1 ek massztát teszünk. A közepükbe 1-1 kiskanál pudingot. Majd befedjük 1-1 ek masszával, míg el nem fogy az anyag. (24 muffin)
  9. Sütőben 5 percet nagylángon, majd 30-40 percet kislángon sülnek.
  10. A külön tett kis tojásfehérjéhez keverünk 4 ek porcukrot, és a kész muffinok tetejét picit ecsettel bekenjük vele, s még 2 percet sülnek.
  11. A hamis marcipánokból apró hengereket sodrunk, és karikákba formázva díszítjük a tetejüket. Lehet gombócokat gyúrni, kockába vágni, smile-kat formázni, ízlés szerint. :) Tetejüket díszíthetjük még csokis mogyorókkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 193
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: muffin
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos-mázas muffin, cukormázas töltött muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!