r
Nosalty Logó

Levendulás muffin Felicia konyhájából

Felicia
Levendulás muffin Felicia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

523
Kalória
7.4g
Fehérje
78.8g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
13g
Víz
30g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
40.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4218 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    473.1 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 3139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet és a sütőport összekeverjük.
  2. A tojást felverjük, majd belekeverjük a cukrot, a tejet és az olajat.
  3. Az egészet összekeverjük, és hozzáadjuk a vanília aromát, citromhéjat és a szárított levendulavirágot.
  4. Kivajazott/lisztezett muffin formába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Levendula őrületem következő darabja... Az egyszerű vaníliás muffint akartam feldobni valamivel, amikor megtaláltam a múltkorról maradt, szárított levendulámat... Gondoltam, a vanília finom, enyhe ízét jól kiegészítené a levendula pikantériája, az eredmény azonban még a várakozásomon is felül teljesített: illatos, pikáns, mégis üdítően enyhe és finom csemege kerekedett belőle! (Mindemellett még olcsó, és az elkészítése is gyerekjáték!) Őszintén mondom: érdemes kipróbálni!

További receptek

Dunahullám-muffin

A Dunahullám-süti muffin kisöccse, eszméletlen finom és gyönyörű meglepetés lehet bármilyen alkalomra. A roppanós csokibevonat alatt házi, főzött vaníliakrém és savanykás meggyek ...

Gréti

Brownie-muffin

Íme egy nem hétköznapi brownie muffin, amit könnyed, vaníliás mascarponekrémmel koronázunk meg, majd pirított török mogyoróval és csokis gabonagolyókkal megszórva tálalunk. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek